В еврозоната има много рязка спирачка за повишаване на лихвите.

...
В еврозоната има много рязка спирачка за повишаване на лихвите.
Коментари Харесай

Хампарцумян за лихвите по кредитите: Не е в интерес на банките да си душат клиентите - не убиваш кокошката, която ти снася златни яйца

В еврозоната има доста внезапна спирачка за повишение на лихвите. Така че ще виждаме едно релативно гладко повишение на лихвите по заемите, само че интервала на нараснала рента и нараснала инфлация щке бъде много дълъг. 

Това разяснява пред Нова тв Левон Хампарцумян.

Ако лихвите станат непоносими за хората, тогава има други принадлежности. Не забравяйте, че не е в полза на банките да си душат клиентите - не убиваш кокошката, която ти снася златни яйца, уточни той. 

В момента би трябвало да чакаме хората да си създадат сметката, тъй като влизаме в сложни времена. Не всички хора могат незабавно да реагират на инфлацията, защото да вземем за пример са с закрепени приходи, добави той.

В последните 10 години имаше повече депозити в сравнение с заеми. Но към този момент тези пари, които бяха в банките са раздадени като заеми. Кредитирането, несъмнено, няма да спре, само че критериите ще се втвърдят и може да чакаме гладко повишение на цената на новите заеми, добави банкерът.   
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР