В Европейския съюз вече има около 100 000 точки за

...
В Европейския съюз вече има около 100 000 точки за
Коментари Харесай

76% от точките за зареждане в Европа са в 4 страни

В Европейския съюз към този момент има към 100 000 точки за зареждане на електрически автомобили. Това е несъмнено добра вест за 2018 година. Лошата е, че 76% от тези точки са съсредоточени на териториите на четири страни, оповестява Automedia. 

Но вероятността е още по-добра – до 2025 година броят на точките за зареждане на електрически автомобили би трябвало да нарасне до 2 милиона. Това е единственият метод инфраструктурата да отговори на непрекъснато растящият пазар на електрически автомобили и plug-in хибриди, сочат анализаторите. 

Бизнесът с произвеждане и инсталиране на зарядни станции също ще се развие доста съществено – става въпрос за 1,9 милиона точки за зареждане за идващите 7 години. 

Четирите страни, където са събрани над 75% от тези 100 000 точки за зареждане са Холандия, Германия, Франция и Англия. Най-добре покрита със зарядни станции е Холандия – 28% от точките за зареждане в Европейски Съюз са ситуирани на 1% от територията на съюза. 

България е в Топ 5 на страните с минимум зарядни станции за електрически автомобили и хибриди. В групата на изоставащите с изключение на нас влизат още Малта, Латвия, Гърция и Кипър.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР