В Европейския съюз съществува все по-силна воля да се разгледа

...
В Европейския съюз съществува все по-силна воля да се разгледа
Коментари Харесай

Йоханес Хан: В Европа има все по-голяма воля за прием на Западните Балкани

В Европейския съюз съществува все по-силна воля да се прегледа опцията за участие на страните от Западните Балкани, с което би се подсигурил мирът в района . Това съобщи еврокомисарят по разширението Йоханес Хан пред австрийския вестник „ Виенер цайтунг “, представен от БГНЕС.
„ Между страните членки съществува по-голямо предпочитание да се заемат с разширението, в сравнение с преди една година “, уточни еврокомисарят. Той добави също, че страните членки схващат, че мирът на Балканите може да се подсигурява, като за това от основно значение е вероятността за участие в Европейски Съюз.
По думите на Хан Западните Балкани и 20-те милиона души, които живеят там, са прелъстителен пазар за Европейски Съюз и добави, че една нова страна членка не е товар, а благосъстояние .
Той уточни, че е срещу концепцията за „ Европа на няколко скорости “ , защото това ще отдалечи страните членки една от друга. Вместо това съгласно него би трябвало да се вложат старания за укрепване на страните, а с това и на целия Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР