В европейската програма на гръцкия премиер Алексис Ципрас през септември

...
В европейската програма на гръцкия премиер Алексис Ципрас през септември
Коментари Харесай

Ципрас планира посещение в България, ще обсъжда договор за жп връзка между Варна и Александруполис

В европейската стратегия на гръцкия министър председател Алексис Ципрас през септември е планувано значимо посещаване в София, написа гръцкият вестник " Kathimerini ".
Според изданието сега се търси най-удобната дата за визитата, като се допуска, че тя ще бъде определена в дните преди откриването на Солунския панаир, където да бъде показан новият контракт сред България и Гърция за железопътна връзка сред пристанищата Варна и Александруполис, подписан авансово в София.
" Новият контракт, който планува свързване на Варна с Александруполис и на Бургас с Кавала, съставлява значима стъпка за районно съдействие с огромно геополитическо значение ", написа " Kathimerini ".
Според вестникът " реализирането на новите транспортни коридори ще увеличи икономическото значение на Северна Гърция ", добавя организация Фокус.
Изданието добавя, че с изключение на в България, гръцкият министър председател следва да посети Франция, Австрия и Румъния, а в Атина ще посрещне водачите на Германия, Испания и Италия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР