В Европа все още няма състезание от Формула 1, което

...
В Европа все още няма състезание от Формула 1, което
Коментари Харесай

Сензационно решение за Гран При на Мадрид във Формула 1

В Европа към момента няма съревнование от Формула 1, което да се организира на изкуствено осветяване, само че това може да се промени в близко бъдеще.

Формула 1 се завръща в Мадрид през 2026 и уредниците на конкуренцията имат проекти да я проведат в тъмната част на денонощието. Досега почитателите гледаха и не престават да гледат стартове от Формула 1 на изкуствено осветяване в Близкия Изток, в Сингапур, както и в Лас Вегас.

В Саудитска Арабия имаше група представители на уредника на надпреварата в Мадрид, които проучваха тъкмо въпроса, обвързван с осветлението на трасето и провеждането на съревнование от най-голям сан на мрачно. Източник от организацията на конкуренцията в Джеда изясни, че в действителност провеждането на съревнование на изкуствено осветяване е доста комплицирано, защото би трябвало да се обезпечи извънредно надеждно подаване на електричество, да има задоволително аварийни мощности, да има надеждна електрическа мрежа и несъмнено, да бъде построено самото осветяване около трасето.

Според вестник Marca, надпреварата в Мадрид ще е през септември 2026, което значи, че не остава доста време и в случай че ще е на осветяване би трябвало да се работи бързо, като за момента никой не е коментирал по-високите разноски при организацията на такава конкуренция.

There is the intention for the Madrid Grand Prix to be a night race. It is expected to be in September 2026, at 8 p.m. The problem would be that the cost would rise considerably.


— Madrid Universal (@MadridUniversal)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР