В Европа все още няма грип. Това заяви пред БНТ

...
В Европа все още няма грип. Това заяви пред БНТ
Коментари Харесай

Все още грип в България няма, в Европа като цяло също

В Европа към момента няма грип. Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни болести.
По думите му, единствено в Грузия и Северна Ирландия има " едва равнище на грип " - по публични данни. Той предизвести, че не по този начин е в Съединени американски щати - там в 12 щата към този момент грипът настава съществено, в други 12 щата нещата отиват натам.
Кантарджиев предизвести, че въпреки в България още да няма проблем с грипа и да съществува циркулация, има два случая с респираторен синцитиален вирус. Този вирус е изключително рисков за по-малки деца и бебета, като визира белите дробове. Професорът сподели и, че защото няма циркулация на грип, към момента може да се поставят ваксини.
Не общувайте с кихащи и кашлящи хора - такива хора да си стоят у дома, да носят маски, с цел да не заразят фамилията си, да си мият хубаво ръцете и да употребяват антибактериални кърпички, в това число като си духат носа, гласят препоръките на Кантарджиев за предотвратяване от грипа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР