В Европа влизат 300 тона кокаин на година от Южна

...
В Европа влизат 300 тона кокаин на година от Южна
Коментари Харесай

Филип Гунев: В Европа влизат 300 тона кокаин на година от Южна Америка

В Европа влизат 300 тона кокаин на година от Южна Америка.

Това разяснява в ефира на „ Здравей, България ” по Нова телевизия специалистът по сигурността и битката с корупцията Филип Гунев във връзка хванатия дипломатически автомобил с 55 кг кокаин на турския граничен пункт " Капъкуле ".

„ Турция е един от главните хъбове за дистрибуция на дрога към Близкия Изток, където цената на кокаина е тройно по-висока от Европа. Ако в Германия това количество коства към 5 милиона евро, то в Близкия Изток ще струва14-15 милиона евро. Причината е, че там е доста рестриктивен режимът и уличната цена е доста висока ”, изясни още Гунев.

Случаят със хванатата дрога не е казус, разяснява специалистът.

„ По времето, когато Бойко Борисов беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи имаше случай, в който монголски посланик беше хванат със 120 кг каптагон в София ", напомни Гунев.

„ Не знаем какви са тези хора, единият от тях може да е и български жител, само че това не се загатва към този момент. Не знаем даже от кое място идва колата " добави той по отношение на хванатата дрога в сряда.

По думите му посолства рядко вземат участие в такива схеми.

На въпрос има ли някакъв специфичен режим при инспекцията на колите с дипломатически статут, специалистът изясни следното:

„ Има една виенска спогодба за дипломатическите връзки. Дипломатическите колета се носят в специфични чанти, които са запечатани и не могат да се ревизират. В тях се допуска, че се носи дипломатическа поща и по тази причина има огромни гаранции за сигурността. Но в тази ситуация става въпрос за куфар ”.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР