В Европа вече се говори за български модел за решаване

...
В Европа вече се говори за български модел за решаване
Коментари Харесай

Ангелов: В Европа се говори за българския модел за решаване на кризата |

В Европа към този момент се приказва за български модел за решение на рецесията. Защо? Защото страната ни съумя да реализира най-хубави резултати в региона на заболеваемостта и смъртността след взетите ограничения, които бяха доста меки и с невисок показател на суровост, съпоставени с другите страни, които приложиха доста по-стриктни ограничения, само че не съумяха да реализират нашите резултати. 

Това съобщи министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов във Варна. 

" Всички ни обясняваха, а публицистите ни задаваха въпроси, за какво в България имунизацията на Оксфорд ще се ползва на лица над 55 години, защото съгласно мнението на някои специалисти не трябваше да се ползва, защото нямаше задоволително изпитвания. Сега всички виждате, че огромните страни, които са водачи в Европейски Съюз позволяват потреблението на имунизацията за тези възрастови групи. В този интервал България взе решение, което беше стъпило единствено на науката ", сподели отрасловият министър.

Той добави, че " Германия стартира да отваря зелени коридори – още веднъж българско решение, което ние взехме на база желанието ни да реализираме оптимален резултат по отношение на темпа на имунизирането ".

По думите му в този момент се катерим задоволително бързо в класацията, само че не се надбягваме с никой.

" Аз нямам за цел дали ще сме първи или втори, моята цел е 70% имунизирани българи. Борим се за 100% здрави българи, не излекувани, а здрави български жители ", безапелационен е Ангелов.

Министърът изясни, че макар увеличението на инфектираните с COVID-19, място за паника няма. По думите му от през днешния ден в София той стартира срещи с представители на РЗИ от страната и всички, които имат отношение към преодоляване на обстановката.

Ваксинацията върви с положително движение и в случай че по този начин продължава, до края на лятото ще сме постигнали това, което целим, уточни Ангелов и добави, че към момента близо 60 000 души са се записали в електронната система.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР