В Европа вече има над 1 милион електрически автомобили, след

...
В Европа вече има над 1 милион електрически автомобили, след
Коментари Харесай

Електромобилите в Европа растат със страхотно темпо и вече са над 1 милион

В Европа към този момент има над 1 милион електрически коли, откакто продажбите им набъбнаха с повече от 40% през първата половина на годината, разкриват данните на The Electric Vehicle World Sales Database.

195 000 електрически и хибридни транспортни средства са продадени в Европейски Съюз, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария - 42% нарастване по отношение на същия интервал на миналата година. От всички продажби в сегмента, 51% са напълно електрически коли.

 Какво спъва продажбите на електрически автомобили в Европа?
Какво спъва продажбите на електрически автомобили в Европа?

В бъдеще те ще са сериозна опция, само че към този момент остават нишов артикул

Европа доближава милионния продаден електрически автомобил съвсем година след Китай (азиатската страна има доста по-голям авто пазар), само че изпреварвайки Съединени американски щати, който се чака да доближи самобитния празник по-късно тази година, задвижван от интереса към последния модел на Tesla.

С ускоряването на растежа общата цифра се чака да доближи 1.35 млн. електрически коли до края на годината, съгласно анализаторите от сектора, представени от английския Guardian.

 Електромобилите остават привилегия на богатите
Електромобилите остават привилегия на богатите

Платежоспособността и публичните тласъци имат съществена роля при покупката им

" Наличност от един милион електрически коли е значимо събитие по пътя към електрификацията и постигането на задачите за излъчванията, само че несъмнено, не е задоволително ", уточни Виктор Ърл, съосновател и пазарен анализатор в маркетинговата и консултантска компания EV-Volumes.

Цифрите включват изцяло електрически коли и микробуси, плюс хибриди, които могат да се движат на малко разстояние, употребявайки батерията, преди да преминат към стандартен мотор.

 Електромобилите стават по-евтини от бензиновите до седем години
Електромобилите стават по-евтини от бензиновите до седем години

Ако сегашния ритъм за поевтиняване на батериите се резервира

Бързорастящи, само че към момента малобройни

Макар продажбите на електрически транспортни средства да нарастват с бързи темпове, те към момента образуват единствено 2% от всички новорегистрирани коли и микробуси в Европа през първата половина на 2018 година До края на годината делът им се чака да доближи 2.35%.

Норвегия продължава да е най-силният пазар на електрически автомобили в Европа с 36 500 продажби и дял от 37% от новите регистрации. Страната от дълго време е водеща при транспортните средства, задвижвани от акумулатори, посредством най-много на великодушните държавни тласъци, които дава на купувачите им.

 Норвегия продължава да е водач при електрическите автомобили
Норвегия продължава да е водач при електрическите автомобили

Бързият напредък в Германия обаче значи, че най-големият европейски пазар на коли ще изпревари Норвегия по общи продажби до края на годината.

Холандия и Дания също отбелязат добър растеж, а Англия има единствено сдържан напредък поради неналичието на завладяващи модели от локалните мощни играчи Ford и Vauxhall, считат специалистите от EV-Volumes.

 Петролен магнат: Ще минат десетилетия, преди електрическите автомобили да заплашат петрола
Петролен магнат: Ще минат десетилетия, преди електрическите автомобили да заплашат петрола

" Черното злато " ще има значима роля в тежкото мореплаване, авиацията и нефтохимията

В Обединеното кралство са продадени малко над 30 000 електрически коли и микробуси през първото шестмесечие. Продажбите на напълно електрически коли спадат с 6%, само че тези на плъгин хибридите скачат с 50%.

Pivot Power - компания, която се надява да построи огромна мрежа от бързи зарядни станции за електрически автомобили, счита, че Англия е в добра позиция да догони северните си сътрудници.

" Едномилионната продажба през тази година е явен сигнал за желанието на потребителите. Достъпът до евтини и добре ситуирани зарядни станции от изобилните източници на сила е от решаващо значение за хващане на тази инерция ", сподели изпълнителният шеф на компанията Мат Алън.

 Броят на електрическите автомобили в България се удвои
Броят на електрическите автомобили в България се удвои

Колко от колите у нас са на бензин и дизел и кои са най-популярните марки нови коли?

Ръст на електрическите автомобили и в България

В България ползата към електрическите автомобили също е все по-сериозен. Тези транспортни средства към момента са малко в безспорна стойност, защото са скъпи за всеобщия български консуматор, само че темповете на напредък са сходни на европейските.

До края на юли 2018 година общият брой на електрическите автомобили в страната ни съвсем се е удвоил по отношение на същия миг на предходната година. Така електрическите автомобили по родните улици доближават общо 526 броя, от 276 година по-рано, а 67 от тях са модели на Tesla, съгласно данните на Министерство на вътрешните работи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР