В Европа текат мащабни процеси на трансформации на транспорта и

...
В Европа текат мащабни процеси на трансформации на транспорта и
Коментари Харесай

Румен Радев: България трябва да вземе по-активна роля в трансформацията на транспорта в Европа

В Европа текат огромни процеси на трансформации на превоза и електрическата подвижност. И ние имаме големия късмет да станем интегрална част от тези процеси, тъй като имаме всички предпоставки да го създадем. Това съобщи президентът Румен Радев при откриването на форума " Автомобилната промишленост среща властта " в София Тех Парк, предаде Novini.bg.

 

„ Имаме обичаи, имаме построена материална база, имаме и хора. Можем да се установим доста по-сериозни в тези огромни процеси и съгласно мен би трябвало дружно – страна и бизнес, да си сложим едно по-високо равнище на упоритости “, сподели още президентът.

 

Радев посочи също по този начин потребността от промени в образованието и вложения в науката, като регистрира и приноса на служебното държавно управление за обособяването на първата по рода си у нас държавна индустриална зона „ Доброславци “.

 

Държавният глава благодари на посланика на Южна Корея за наличието му на събитието, акцентирайки върху това, че точно страна като Южна Корея е водач в производството на новаторски решения и има какво да научим от нея в тази област.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР