В Европа се разпространява петиция с призив за пълен локдаун

...
В Европа се разпространява петиция с призив за пълен локдаун
Коментари Харесай

Разпространява се петиция с призив за пълен локдаун в Европа

В Европа се популяризира петиция с апел за цялостен локдаун поради разпространяването на COVID-19. Жертвите по света към този момент надвишиха 2 милиона души.
През миналата седмица Англия сложи нов черен връх на умряли от коронавриус. Затова от понеделник Обединеното кралство се готви да ускори граничния надзор и да затвори всички по този начин наречени „ пътни коридори ", с цел да се отбрани от всички непознати нови варианти на COVID-19.
Заради английския вариант Франция възнамерява всеобщо тестване на деца за COVID-19. Оказа се, че в тази европейска страна вирусът се популяризира по-бързо и измежду най-малките.
Междувременно Австрия вкара наложителна онлайн регистрация преди влизане в страната. Там тече и всеобщо тестване на популацията.
А в Гърция имунизираните ще получават по-лесен достъп до морето през лятото. Сертификатът евентуално няма да е наложителен, само че с него няма да се изискват проби за COVID-19
Испанските управляващи разискват въвеждането на цялостен локдаун. Причината е натисът върху лечебните заведения поради огромния брой новозаразени с ковид в страната.
Нови ограничавания въвждат от през днешния ден в няколко области на Испания. В Андалусия, където се намирам сега се вкарва полицейски час от 20 вечерта до 6 сутринта.
Никой няма право да излиза без уважителна причина. Ресторантите тук затварят в 18 часа. Това е и новият час на затваряне на магазините, които не са от първа нужда. Тези за хранителни артикули би трябвало да преустановят работа в 20 часа.
Учениците обаче не престават да посещават учебно заведение.
Темата за готвения цялостен локдаун скара управляващите на районно и национално равнище. Правителството не желае да постанова повече ограничавания, тъй като бюджетът не може да издържи да подкрепя затворени браншове.
От друга страна здравната система в обособени региони е претрупана и това кара локалните управляващи да постановат местни по-строги ограничавания.
Тук хората са привикнали да живеят с ограниченията и да носят маска навън. Те не се тормозят да посещават заведения за хранене и кафенета, изключително в този момент, когато температурите денем са към 18 градуса, а времето е идеално за разходка навън.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР