В Европа отварят границите три месеца след хаотичното им затваряне

...
В Европа отварят границите три месеца след хаотичното им затваряне
Коментари Харесай

Коронавирус: В Европа отварят границите три месеца след хаотичното им затваряне

В Европа отварят границите три месеца след безредното им затваряне през март поради ковид. Но доста ограничавания остават. Не е ясно дали европейците са склонни да пътуват това лято. Континентът към момента затворен за американци, азиатци и други интернационалните туристи, осведоми АП.
 Гърция рестартира летния туризъм и посреща чужденци
Гърция рестартира летния туризъм и посреща чужденци

Остават ограничавания за пасажери от Англия и Турция

В среднощ отпаднаха граничните инспекции за множеството европейци в Германия, Франция и други страни членки на Европейски Съюз. Това се случва близо две седмици след решението на Италия да отвори границите.

Външните граници на Европейски Съюз не се чака да бъдат отворени минимум до началото на юли.

Европейските страни обаче остават внимателни след гибелта на 182 000 европейци от ковид . На Стария континент има повече от 2 милиона инфектирани с ковид от общо 7,9 милиона по света.

Пандемията е под надзор, само че отварянето на границите ни е значим миг, разяснява испанският министър председател Педро Санчес, откакто разгласи, че страната му отваря границите за европейски туристи от 21 юни . Заплахата е действителна. Вирусът към момента е тук, предизвести той.
 Външно: Ограниченията за влизане в Гърция отпадат от на следващия ден на обяд
Външно: Ограниченията за влизане в Гърция отпадат от на следващия ден на обяд

При позитивен резултат ще бъде налагана 14-дневна карантина

Отварянето на европейските граници не повтори хаоса през март, когато паническо и некоординирано затваряне на границите сътвори големи тапи. Но към момента обстановката е усложнена, защото страните ползват разнообразни правила и не всеки може да пътува свободно, където си пожелае. Няколко страни не са отворили за чужденци. Например Норвегия и Дания не отвориха границите си за Швеция.

Тази заран се образуваха опашки от коли по немската граница с Дания , която пуска гости от Германия, само че единствено в случай че имат резервации за минимум 6 нощувки.
 Испания отваря границите за множеството страни от Шенген на 21 юни
Испания отваря границите за множеството страни от Шенген на 21 юни

Границата с Португалия ще бъде отворена от 1 юли

Миналата седмица Англия наложи 14 дни карантина за чужденците , което ужаси туризма и авиационната промишленост. В резултат на това Франция изиска идващите от Острова да се самоизолират за две седмици. Няколко други страни даже няма да пускат английски туристи по време на първата вълна на отваряне.

Много европейски държавни управления приканват жителите си да не летуват в чужбина, а да насърчат вътрешния туризъм. Канцлерът на Германия Ангела Меркел и канцлерът на Австрия Себастиан Курц оповестиха, че ще летуват в страните си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР