В Европа неваксинираните срещу Ковид-19 постепенно се натъкват на все

...
В Европа неваксинираните срещу Ковид-19 постепенно се натъкват на все
Коментари Харесай

Расте натискът върху неваксинираните срещу Ковид-19

В Европа неимунизираните против Ковид-19 последователно се натъкват на от ден на ден ограничавания, а по този начин се усилва и натискът за имунизация. Правителствата стигат до извода, че само една по-динамична имунизационна акция може да прекърши надигащата се нова вълна в следствие от Делта разновидността.

Какви са рестриктивните мерки в Гърция?
 Първи смъртен случай в Нова Зеландия, обвързван с имунизацията Pfizer Първи смъртен случай в Нова Зеландия, обвързван с имунизацията Pfizer
Нова Зеландия заяви за първата записана гибел в страната, обвързвана с коронавирус имунизацията Pfizer, при който жена е умряла след редки...

В Гърция от 13 септември нататък във вътрешните пространства на заведенията за хранене, питейните заведения, кафенетата и нощните клубове ще се позволяват единствено имунизирани и преболедували. Същото важи за достъпа до игрища и спортни зали, като и туристите са длъжни да съблюдават рестриктивните мерки.

От 1 септември в Гърция имунизацията ще бъде наложителна за всички, които работят в системата на опазването на здравето и в аптеките. Който няма документ за най-малко първа доза от ваксина против Ковид-19, ще бъде освободен от работа и няма да получава заплата. Гърция обаче не е първата страна, която вкара това предписание. В Италия то към този момент е в действие: там работещите в здравния бранш са задължени да се имунизират.

В Гърция сега се дискутира и разширение на наложителната имунизация върху други професионални групи: военнослужещите, служителите на реда, пожарникарите, общинските чиновници. В рамките на Европейски Съюз Гърция се трансформира в страната, която вкарва най-сериозни ограничавания за неимунизираните против Ковид-19. Срещу строгите правила обаче породи и сериозна опозиция: през вчерашния ден единствено в Атина стачкуваха близо 7000 души.

Каква е обстановката във Франция?

Във Франция още преди месец вкараха ограничавания: на културни мероприятия се позволяват само имунизирани, преболедували или хора с настоящ негативен тест. Същото важи и за самолетните полети и пътуването с трен на дълги дистанции. Моловете и заведенията за хранене в страната също изискват показване на здравен паспорт със съответните доказателства, въпреки че не всички наблюдават изключително строго дали условията се съблюдават.
 EMA проверява дали част от партидата нечисти ваксини на Moderna е достигнала до Европейски Съюз EMA проверява дали част от партидата нечисти ваксини на Moderna е достигнала до Европейски Съюз
Eвропейската организация по медикаментите (EMA) проверява дали част от партидата нечисти ваксини на американската фармацевтична компания Mo...

Да средата на месеца всички работещи в лечебните заведения и в домовете за хора в безпомощно положение във Франция също би трябвало наложително да се имунизират. А президентът Макрон даже оповести, че вероятно ще има още ограничавания за неимунизираните. През миналите седмици по-строгите ограничения дадоха сериозен подтик на имунизациите. Те провокираха и улични митинги, само че съгласно допитванията множеството французи поддържат имунизациите.

Мерките в Белгия и Швейцария

В Белгия 68,4% от хората към този момент са имунизирани, само че сред обособените райони към момента има огромни разлики. Във Фландрия и Валония броят на имунизираните е висок, в Брюксел обаче на имунизация са се положили едвам 54 на 100 от хората. Ето за какво облекченията, които влизат в действие от 1 сепетмври, няма да важат напълно за Брюксел, където кафенетата и заведенията за хранене са длъжни да затварят по-рано от нормалното. Властите се надяват, че това ще усили мотивацията на хората да се имунизират. Дори се разисква налагането на възбрана за посещаване на ресторант от неимунизирани.

В Швейцария хората без имунизация също нямат достъп до огромна част от публичния живот. От на следващия ден всички, които желаят да посетят ресторант, бар, фитнес-студио, музей, зоопарк, концерт, спектакъл или кино, са длъжни да показват документ, че са имунизирани, преболедували или имат настоящ негативен тест. Това важи единствено за закритите пространства. Същевременно Швейцария анулира безплатните Ковид-тестове. От октомври нататък всеки, който се подлага на тест за зараза с ковид, ще носи самичък разноските за това. Подобно предписание бе признато и в Германия: от 11 октомври бързите проби за определяне на зараза с ковид към този момент няма да са безвъзмездни.

Как е в Испания и Португалия?
 Русия с нова ваксина против ковид Русия с нова ваксина против ковид
Министерството на здравеопазването на Русия записва следващата ваксина за профилактика на ковид „ EpiVacCorona-N “ ( "...

Испания е измежду страните с най-голям коефициент имунизирани в Европейски Съюз - 67%. В тази страна има една специфичност: доста младежи се боят да не заразят по-възрастните рискови групи и по тази причина бързат да се имунизират. Поради високата безработица в Испания много младежи са принудени да живеят в общи семейства с по-възрастните генерации.

В Португалия също към този момент са имунизирани 67% от хората. Някои наблюдаващи считат, че желанието на хората да се ваксинират внезапно се е нараснало след опустошителния растеж на новите болести и смъртните случаи при започване на годината. В районите с най-опасна пандемична конюнктура португалците също вкараха обвързване да се показва имунизационен паспорт при влизане в закрити пространства като заведения за хранене или публични здания.

Само за съпоставяне: в Съединени американски щати към този момент изцяло имунизирани са над 170 милиона души или 53% от популацията.

 

Източник:

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР