В Европа на 21 век въпросът за езика, на който

...
В Европа на 21 век въпросът за езика, на който
Коментари Харесай

Македонски вицепремиер: България прави много трудно приятелството ни, поставяйки под въпрос македонския език

В Европа на 21 век въпросът за езика, на който се приказва, в тази ситуация майчиния език на етническите македонци в районен съд Македония, е въпрос на народа в страната, а не е въпрос на друга страна, нито въпрос на нечия интернационална организация. Това съобщи вицепремиерът по европейските въпроси Никола Димитров по въпроса за българското несъгласие в изявление за Би Би Си.

Според него, за разлика от предходните срещи на Европейски Съюз в Загреб и София, където се е говорило само за европейската вероятност, на последната среща в Словения Европейски Съюз за първи път от няколко години е съумял да реализира консенсус за своята посветеност на разширението и че има политически сигнал за идното европейско бъдеще на района.
 Борел: България би трябвало да покаже повече еластичност за присъединението на районен съд Македония Борел: България би трябвало да покаже повече еластичност за присъединението на районен съд Македония
Външният министър на Европейския съюз Жозеп Борел съобщи през днешния ден, че България би трябвало да бъде по-гъвкава по въпроса за разширението на Европейски Съюз в...

БГНЕС напомня, че в оповестената декларация от срещата на върха в Бърдо се споделя, че Европейски Съюз първо би трябвало да „ се концентрира върху личното си рационализиране, което да подсигурява потенциала му да интегрира нови членове “, преди да удостовери уговорката за разширение.

Вицепремиерът на районен съд Македония съобщи още, че страната му влага доста в връзките с България, за което е подписан и Договорът за другарство и е образувана комисия по въпросите за историята, само че „ България прави доста мъчно другарството, защото не е приятелско да поставяш под въпрос езика на своя комшия “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР