В Европа има редица градове с висок стандарт на живот.

...
В Европа има редица градове с висок стандарт на живот.
Коментари Харесай

Богатите, но не толкова популярни европейски градове

В Европа има редица градове с висок стандарт на живот. Но в случай че считаме, че най-големите и най-популярните са и най-богатите, то сме в неточност. Ето кои са 10-те най-богати градове на континента по отношение на брутния им вътрешен артикул и популацията, като някои от тях евентуално не сме и чували. Подредбата е на.

10. Брюж, Белгия

Слави се с богата просвета и история и с това, че има най-вече крепости на квадратен метър от който и да е различен град в света. Това е и родното място на по този начин обичаните от всички нас пържени картофи (French fries).

9. Катовице, Полша

Той е едвам 11-и по величина в страната, само че е в листата на ЮНЕСКО като Град на музиката. Брутният вътрешен артикул на града е към 122 милиарда $, с което оказва сериозна поддръжка за бизнеса, културата и инфраструктурата в страната. Освен това, Катовице е в топ 20 на най-мощните финансово градове в Европейски Съюз.
 Снимка 499463

8. Витория-Гастейс, Испания

Градът е административен център на Баския самостоятелен регион. Слави се с архитектурните си забележителности и с това, че е на второ място в страната по висок стандарт на живот. През 2012 година градът бе определен за Европейска зелена столица поради големите си зелени площи, които го вършат още по-привлекателно място за живеене.

7. Карлсруе, Германия

Градът е прочут като център на изкуството и културата и най-много с провеждането на годишния фестивал " Das Fest ". Брутният вътрешен продукт е към 137 милиарда, което пък се трансформира в гаранция за положителното устройство и съвършената инфраструктура на обитаемото място.

6. Хайлброн, Германия

Още един немски участник, който е запазил остарелия си дух и уют и предлага усамотение, което не можем да открием в огромния град. Същевременно обаче Хайлброн е значим стопански център, а жителите му имат всички належащо за един нехаен и съвременен живот. В покрайнините има и процъфтяваща лозаро-винарска промишленост, която също се грижи за високия стандарт на жителите.
 Снимка 499464

5. Ротердам, Нидерландия

Амстердам може да е най-посещаваният град в страната и една от най-популярните европейски туристически дестинации, само че вторият по огромния не му отстъпва по БВП - към 320 милиарда $.

4. Гронинген, Нидерландия

Най-големият град в Северна Нидерландия се слави с богатата си просвета и големия брой студенти, които живеят в него. Известен е с редицата си разнородни културни събития, които се организират целогодишно.

3. Рейн-Рур, Германия

Това е най-големият градски регион в страната, населяван от над 10 милиона души. Включва градове като Кьолн и Дуселдорф и има Брутният вътрешен продукт от над 485 милиарда $. Тук е домът на редица обекти, записани като Световно културно завещание ок ЮНЕСКО. Всяка година регионът притегля 12 милиона туристи, които са сериозен доход.
 Снимка 499465

2. Лион, Франция

Третият по величина град в страната е значим стопански център и един от най-богатите във Франция. Лион се слави с богатата си кулинарна просвета и като френската столица на гастрономията, както и с няколко обекта от културното завещание на ЮНЕСКО.
 Виена, Мюнхен, Берлин и кои са най-зелените градове на света за 2020 година
Най-зелените градове в света за 2020 година

Там, където природата има своето място

1. Торино, Италия

Италия не е единствено Рим и Милано. Торино се слави с кулинарията и архитектурните си забележителности, както и с това, че е един от най-богатите градове в страната. Тук се намират и заводите на няколко автомобилни производителя (Alfa Romeo, Fiat и Lancia), което го прави значим стопански център. А Брутният вътрешен продукт на глава от популацията от над 70 хиляди $ също е сладкодумен, че тук си живеят повече от добре.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР