В Европа има правила и хората спазват законите. Там всеки

...
В Европа има правила и хората спазват законите. Там всеки
Коментари Харесай

България е сред последните държави в ЕС, която въведе отнемане на автомобили на пияни

„ В Европа има правила и хората съблюдават законите. Там всеки съблюдава закона, тъй като знае, че ще си получи санкцията и санкцията е задоволително сериозна. Според ROADPOL България е една от последните страни в Европейски Съюз, която вкарва мярката за лишаване на коли след шофиране след алкохол или опиати “.

Това сподели Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

„ В мярката имаше някаква предварителна защита. Забелязвам повече таксите към заведения и заведения за хранене. Превозвачите имат право, казвайки, че има неясноти към товарите, влекача, каква ще бъде санкцията за този, който е карал пийнал. Има изказвания, които може и да са правилни, че във връзка с опиатите нямаме задоволително надеждни проби и нямаме задоволително лаборатории. Ние би трябвало да осигурим по-добри проби и повече лаборатории “, добави тя.

Дрифтовете и гонките по улиците

„ Държавата би трябвало да сътвори условия. Ако страната 30 години не намира по какъв начин да построи оборудване, на което тези хора да могат да вървят и да си изкарват адреналина, то тогава да се дефинира един сектор отвън града, който в избрани часове няма да пречи на трафика, с цел да се събират и да си тестват колите “, уточни Русинова.

„ Любителите на автомобилния спорт, които просто са си купили едни доста хубави коли, желаят да ги карат някъде, само че няма къде “, добави специалистът пред БТВ.

„ Имаше едно изменение в закона, с което за организирането и присъединяване в гонки има тежки санкции – събаряне на регистрационните табели, лишаване на сиятелството за ръководство, само че това е единствено, в случай че ви заловен. Да ви заловен - шансът е дребен. Трябва ли тези хора да ги гоним, единствено тъй като имат хубави коли? Дайте да им дадем опция, пък няма да го има този проблем и отчасти ще го решим. Онези, които го вършат на открито, отвън регламентираните часове, дни и без сигурност – тогава да ги преследваме и наказваме “, акцентира Дана Русинова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР