В Европа има хиляди невероятни градове, които заслужават да получат

...
В Европа има хиляди невероятни градове, които заслужават да получат
Коментари Харесай

10 красиви, но малко известни градчета в Европа

В Европа има хиляди невероятни градове, които заслужават да получат място в тази ранглиста. 10-те, които избрах, на пръв взор съвсем нямат допирни точки.

Главната им обща линия съм аз. Това са градчета, които не просто ме впечатлиха, а във всеки от тях оставих част от себе си. Понякога дребните градове или села ни удивляват доста повече от огромните такива.

Случвало ли ви се е да посетите някое място и да се почувствате като вкъщи си, да почувствате, че в миналото, в предходен живот, сте живели точно на това място? Всеки от тези градове има друга неповторима сила, която остава вечно в сърцето и душата на човек.

1. Линц, Австрия

 10 красиви, само че малко известни градчета в Европа

Културната столица на Европа за 2009 година се намира на река Дунав, в Североизточна Австрия. В този, учудващо спокоен за размерите си, град Хитлер е прекарал младежките си години.

2. Гластънбъри, Англия

Очарователен град, в който всяка година се организира известният Гластънбърийски фестивал. Смята се, че Гластънбъри е мистичният остров Авалон, с който е обвързвана легендата за Крал Артур.

3. Ното, Сицилия

Издигайки се на едвам 152 метра надморска височина, Ното те превзема на мига с впечатляващата си барокова архитектура. Това е и повода, през 2002 година, градът да бъде включен в листата на международното историческо завещание на ЮНЕСКО.

4. Ез, Франция

Малкото френско градче е кръстено на древноегипетската богиня Изида. Ез се намира сред Ница и Монако, на брега на Средиземно море. Този дребен град очарова посетителите си с каменни къщи, екзотични растения и сантиментални залези.

5. Синтра, Португалия

 10 красиви, само че малко известни градчета в Европа

Много хора назовават града „ Райската градина на Португалия “. Синтра съчетава в себе си архитектура, природа и история по един необикновено прелъстителен метод.

6. Леобен, Австрия

Приказен австрийски град в полите на Алпите, ситуиран по меандрите на река Мур. Пленява с чист въздух, спокоен живот и невероятна природа.

7. Таормина, Сицилия

Това е перлата на остров Сицилия. Всичко в този град е като допряно от Бога. Наблюдава се една неповторима симбиоза сред история, просвета, архитектура и природа. Близостта на Таормина до настоящия вулкан Етна, поражда благоговение и малко авантюристичен дух.

8. Сейнт Пол дьо Ванс, Франция

Това красиво провансалко градче се намира на 12 километра от град Ница. Прекрасен феодален град, в който не се позволяват транспортни средства.

9. Фискардо, Кефалония

 10 красиви, само че малко известни градчета в Европа

Лично за мен това е едно от най-романтичните места на Йонийските острови. Кристална вода, безоблачно небе и една мъничка дървена лодка – същинска приятност за душата.

10. Сергиев Посад, Русия

В града се намира най-големият православен мъжки манастир в Русия – „ Троицката лавра “. Това извънредно свято място за всички руснаци е под егидата на ЮНЕСКО от 1993 година.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР