В Европа има десетки топ дестинации, които се радват на

...
В Европа има десетки топ дестинации, които се радват на
Коментари Харесай

Пловдив - едно от тайните съкровища на Европа

В Европа има десетки топ дестинации, които се радват на голям интерес от туристи от целия свят. Като стартираме с Рим, Милано, Венеция, минем през Мадрид и Барселона и стигнем до Париж, Прага и Будапеща.

Това са все градове, които в случай че не сме посетили към момента, евентуално планираме да създадем в близко бъдеще. А в случай че към този момент сме били там, знаем по какъв начин тълпите туристи са способни да скапват положителното ни превозване. Нито фотография можеш да си направиш като хората, нито да избегнеш километричните опашки за вход...

На Стария континент обаче има и не едно и две местенца, които не отстъпват по хубост на най-известните дестинации, само че ни подсигуряват доста по-малко стрес и нерви.
 Снимка 437820

CNN разгласява лист, събрал някои от най-красивите европейски дестинации с по-малко туристи, които си заслужава да посетим. Изненадващо или не, в него има и българско присъединяване.

Пловдив

В момента е в центъра на вниманието, тъй като е Европейска столица на културата. Освен това, Пловдив е и европейският град, който от най-дълго време има локални поданици. Този факт изцяло разумно го прави цялостен с исторически артефакти.

Римският амфитеатър, тракийски руини, тепетата, Старият град - всичко това може да очарова всеки екскурзиант.
 Снимка 437811

Тбилиси

Столицата на Грузия несъмнено не е от градовете, които изникват в мозъка ни, когато си набелязваме последваща дестинация за пътешестване. Но това ни дава опцията да останем прелестно сюрпризирани.

През центъра на Тбилиси минава река, която го дели на две елементи. Името си градът получава поради горещите минерални извори, които са и една от най-големите туристически атракции ( " тбили " - парещ на старогрузински).

Старият град, мостовете над реката и античните постройки също са наложителна част от маршрута. Цветните здания са съвършен декор за фотоси за обществените мрежи, а грузинската кухня е още една причина да посетим Тбилиси.
 Снимка 437810

Торино

На фона на Милано, Рим и Венеция, тук туристите са доста по-малко. Но не и нещата, които можем да забележим. Торино е прелестна дестинация, до която е наложително да отскочим, в случай че се намираме някъде в тази част на Италия.

Сградите и гледките тук са единствено за фотография, само че би трябвало да отделим и малко време да им се порадваме с невъоръжено око. Първата столица на Обединена Италия сигурно ще ни изненадa прелестно с архитектура. Търговски улици също не липсват, тъй че има за всекиго по нещо.
 Снимка 437813

Минск

Столицата на Беларус е различен европейски град, всекидневно подминаван от туристическия поток. Но и тук има доста какво да се забележим, изключително в случай че приказваме за архитектура.

Градът има и повече от забавна история, тъй като е бил съвсем опустошен по време на Втората международна война. Днес е културен и административен център с население към двa милиона души.
 Снимка 437814

Вроцлав

Малкият полски град ни изненадва с броя забележителни на своята повърхност. Не сa доста европейските градове с сходен мащаб, които могат да се похвалят с сходно количество архитектурни, културни и исторически атракции.

Старият град е решен напълно в готически жанр и сигурно можем да създадем прилика с Прага. Но тук атмосферата е друга и би трябвало да се усети. А и постоянно, когато през града минава река, красивите гледки са налице.
 Снимка 437815

Сараево

Столицата на Борна и Херцеговина е град, който свързваме най-вече с война и безредица. Особено на фона на прилежаща Хърватия, той остава настрана от туристическия поток. Но тук също има какво да забележим и да надскочим упованията си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР