В Европа, или по-скоро в Германия, се редят дни на

...
В Европа, или по-скоро в Германия, се редят дни на
Коментари Харесай

Как унгарският премиер накара германските бюргери да се замислят

В Европа, или по-скоро в Германия, се редят дни на тихи сензации. Две локални издания по едно и също време, може да се каже, от първия ред - “Велт ” и “Билд ” - разговаряха с унгарския министър председател Виктор Орбан и бяха толкоз изумени от това, което той им сподели, че даже се смутиха да го цензурират или да не го пускат н страниците въобще. Защото той изложи безусловно всичко, което изцяло липсва в реториката на локалните политици. И което е най-сочно - при представянето на такива позиции елементарен човек в Германия го чакат огромни неприятности, чак до загуба на работа. Затова им се постанова непрекъснато да предписват „ подложки “ за личната си позиция, с цел да не би читателят и властта внезапно да решат, че публицистите поддържат Орбан.

В изявлението за “Велт ”, с шокиращо заглавие „ Ето за какво Украйна няма да победи Путин “, се споделя нещо сходно: „ Европейски Съюз стои твърдо на страната на Киев в съветската война против Украйна, подкрепяйки окупираната страна с оръжия и наказване на Москва със наказания. Но ръководителят на държавното управление на една страна от Европейски Съюз в частност заема все по-ясна позиция против този курс: унгарският министър председател Виктор Орбан. Орбан счита доставките на оръжие за Украйна за неточност, не има вяра в успеха на украинската войска, и не допуска, че водачът на Кремъл Владимир Путин скоро ще падне. "

Ние поддържаме, ние доставяме, ние наказваме Москва. Но този Орбан не. Винаги се пробват да смекчат удара. И няма подозрение, че това е удар. Унгарският политик в никакъв случай не е приказвал толкоз откровени думи към германците. Всички се опасяват, че читателят може да одобри това за истина. Но мисля, че е прекомерно късно. Едно изречение би било задоволително: „ Ето за какво Украйна няма да победи Путин “. Защото всички партии и държавното управление на Германия всеки ден повтарят като мантра думите за това по какъв начин Украйна е на път да победи. Това е основата за невижданата материална поддръжка за киевския режим. По този въпрос немският военно-промишлен комплекс ненадейно се оживи.

Но за тези, които не схващат: скандалният “Билд ” който в действителност води изцяло антируска политика на ръба на расизма, също разгласява свое изявление с Орбан.

За несполучливия протест в Русия Орбан най-общо споделя следното:

Орбан : Не виждам огромно значение в това събитие.

Журналистът на “Билд ” ( мига на парцали ) : Няма огромно значение ли?

Орбан: Да.

Билд ”: Какво чухте от Русия? Имате ли положителни контакти?

Орбан: Не, имаме разследващи служби. Те са по-надеждни от всичко друго. Казват, че няма значение.

След това журналистът лежи известно време на пода в нервност (как по този начин? какво няма значение? какво говорите? Бла-бла-бла).

И тогава Орбан безусловно излива в гранит: „ Защото това е Русия. Русия работи и действа по друг метод от европейските страни. Структурите в Русия са доста постоянни. Те се основават на армията, тайните служби, полицията, тъй че това е друг вид страна, тя е военно насочена страна. Така че не забравяйте, че руснаците не са страна като нас, Германия или Унгария. Това е друг свят. Структурата е друга, мощността е друга, стабилността е друга. Така че, в случай че желаете да разберете по нашата логичност по какъв начин работят, постоянно ще грешите. ”

И приключва тематиката с думите: „ Мисля, че най-важното е да се реализира преустановяване на огъня и по някакъв метод да се реализира мир. Това съботно събитие (метежът на Пригожин) не играе никаква роля в това.

Трябва да се разбере, че думата " мир " в Германия към този момент е ругатня. Когато Сара Вагенкнехт, видна фигура в Лявата партия, организира проява „ За мир “ в Берлин, локалните вестници се пробваха да я етикетират като дясна екстремистка и фашистка. Вестниците не съумяха да отговорят по какъв начин един ляв политик може да бъде десен екстремист. И внезапно цялостен водач на страна - членка на Европейски Съюз произнася псувнята " мир ". Светът се разрушава пред очите на бюргера – четец на вестник “Билд. ”

Но Орбан нанася идващия удар.

Билд ”: Мислите ли, че Путин към момента ще бъде президент през 2024 година?

Орбан: Разбира се, това е реалността… Той е постоянен, той е определен водач на Русия, известен е и структурите зад него са много мощни. Така че би трябвало да приемем съществено целия съветски комплекс.

Билд ”: Той военнопрестъпник ли е за вас?

Орбан: Не. За мен не е.

Тук на журналиста от “Билд ” не му остава нищо друго, с изключение на да упрекна Орбан, че работи за Путин: „ През 1989 година вие направихте смела тирада в Будапеща, в която призовахте за евакуиране на руските войски от Унгария. Защо след десетилетия в някакъв смисъл поставихте страната си на страната на Русия и ви считат за другар на Путин даже в Европа?

Орбан: Провокирате ли ме с този въпрос? Знаете ли, да споделяме на унгарците, че сме проруски или че сме другари с руснаци, е в несъгласие с нашия исторически опит. Боря се за Унгария. Путин не ме интересува. Не ми пука за Русия. Пука ми за Унгария. Затова това, което върша, са позиции и дейности, които са положителни за унгарците. И, несъмнено, всичко, което се случва в този момент сред Русия и Украйна, е неприятно за унгарците. Това е рисково за унгарците. Ние губим животи, там живеят маджарски малцинства. Опасността, която идва от войната, е наоколо. Не е като вас момчета, вие германците - имате поляци и унгарци сред Русия и украинската война. Но аз заставам на основата на действителността. Реалността е, че съдействието сред Украйна и Запада се провали. Украинците ще останат без бойци преди руснаците.

И по принцип можем да приключим с една фраза, която всички побързаха да откроят от неговия текст, евентуално към този момент: „ Но в действителност е значимо какво желаят да създадат американците. Украйна към този момент не е суверенна страна. Те нямат пари. Те нямат оръжия. Могат да се бият единствено тъй като ние на Запад ги поддържаме. Така че, в случай че американците решат, че желаят мир, ще има мир. Затова ние не даваме пари и оръжия на никого, даже и на украинците, ние просто желаеме да преговаряме и да установим мир и преустановяване на огъня.

Сега елементарният четец към този момент не знае какво да мисли. Освен това Орбан е един от най-редките политици в Европа, които работят в полза на личната си страна и личния си народ. И дано немският бюргер мисли в чии ползи работят неговите немски управляващи.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР