В Европа е регистриран огромен ръст на случаите на морбили

...
В Европа е регистриран огромен ръст на случаите на морбили
Коментари Харесай

Четворен ръст на морбили в Европа

В Европа е регистриран голям растеж на случаите на морбили през 2017 година, сочи нова статистика на Световната здравна организация (СЗО), съобщи Би Би Си. Тенденцията бе избрана от СЗО като “трагедия ”.

След рекордно ниския брой болести през 2016 година – 5273, през идната година те са били над 20 000, в това число 35 съдбовни случая. Сред най-засегнатите страни от огнища на морбили страни са Румъния (5562 случая), Италия (5006) и Украйна (4767).

СЗО сигнализира за съществено разпространяване на заболяването в още 12 страни, измежду които са и България със 167 случая на заболяването, Гърция (967), Сърбия (702), Германия (927).

Според специалистите това се дължи частично на отвод от имунизация. “Всеки нов случай на морбили в Европа ни припомня, че неимунизирани деца и възрастни, без значение къде живеят, остават под риск да се заразят и да разпространят заболяването към други, които са нямали опция да се ваксирнират ”, съобщи районният шеф на СЗО за Европа доктор Жужана Якаб.

Ваксината се поставя на два пъти на доста дребни деца. Възрастни и по-големи деца могат да бъдат ваксинирани на каквато и да е възраст.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР