В Европа бушува война. Мисията на професионалните военни днес е

...
В Европа бушува война. Мисията на професионалните военни днес е
Коментари Харесай

Радев: Политици и демагози излагат на риск живота на другите

В Европа бушува война. Мисията на професионалните военни през днешния ден е да не позволяваме войната да се разраства. И тъкмо тук би трябвало да го създадем с професионализъм в името на сигурността, с ясното осъзнаване и доста трезва преценка за опустушителния капацитет на войната, с която политици и демагози не разполагат или подценяват в името на партиен или алчен интерес. Много от тях в никакъв случай не са рискували живота си, само че с ненаситност излагат на риск живота на другите. Това е нашата задача, защото тези хора залагат на карта мира на обществата, задачата на професионалните военни е точно да съхраняват този мир с цената на живота си. Това каза президентът Радев след демонстрационният полет, който направи на изтребителя " Юрофайтър " (Eurofighter EF-20 Тyphoon II) на испанските военновъздушни сили във втория ден от визитата си в Испания. Полетът бе осъществен от военновъздушната база в Торехон де Ардос, североизточно от Мадрид.

Eurofighter EF-20 Тyphoon II е многоцелеви изтребител, взаимна разработка на компании от няколко европейски страни. Испанските Военновъздушни сили разполагат с над 60 такива самолета. Демонстрационният полет на президента Радев бе с най-модерната версия на Eurofighter - Bravo. Специално за полета пристигнаха две двойки такива изтребители от военновъздушната база в Албасете, на към 250 километра от Мадрид. Румен Радев е първият президент, който взе участие в полет с този най-модерен аероплан на въоръжение в испанските Военновъздушни сили. Полетът е жест от испанския крал Фелипе Шести към българския държавен глава, имайки поради, че Радев по специалност е боен водач.  

След полета Радев съобщи, че е благодарен на испанските сътрудници за " неповторимата опция да лети на един от най-съвременните изтребители в света ". Благодари на испанските летци и техници, които дружно с български летци са се грижели за сигурността на небето на България. 

В рамките на визитата си Радев ще посети централата на футболния клуб " Реал Мадрид " на стадиона " Сантяго Бернабеу " и ще се срещне с Флорентино Перес – президент на Кралския клуб, тимът с най-вече трофеи в историята на Шампионска лига. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР