В Европа 110 лекарства ще бъдат патентовани през следващото десетилетие

...
В Европа 110 лекарства ще бъдат патентовани през следващото десетилетие
Коментари Харесай

Прогноза: 110 лекарства ще бъдат патентовани в Европа през следващото десетилетие

В Европа 110 медикаменти ще бъдат патентовани през идващото десетилетие и вратите на пазара ще се отворят за повече биоподобни. Европейският съюз е похарчил 8 млрд. евро за закупуване на генерични биологични артикули през 2022 година, съгласно отчета „ Въздействието на конкуренцията с биоподобни артикули в Европа “, направен от Iqvia. Това погашение ще се усили с навлизането на повече лекувания, излиза наяве от отчета, представен от. 

Първият биоподобен лекарствен артикул се появи преди съвсем две десетилетия, напомня изданието. Определени като биологично медикаменти, те носят със себе си редица преимущества: те са опция на истинските медикаменти, откакто изгубят патент или други форми на изключителност на пазара. В допълнение, те усъвършенстват достъпа на пациентите, избора на здравна рецепта и обезпечават сигурност, се показва в отчета на Iqvia.

Въпреки изгодите, проучванията демонстрират, че има клонове, които рискуват да нямат никакви биоподобни. Това са противоракови медикаменти с висока сравнителна цена, молекули с ниска комерсиална стойност – планувани доходи от по-малко от 500 милиона, медикаменти сираци, неповторими биологични лечения и второ потомство молекули и биологични комплекси – като конюгирани антитела или клетъчни и генетични лечения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР