В есенно-зимния сезон ароматът на ябълки и канела създава стоплящо

...
В есенно-зимния сезон ароматът на ябълки и канела създава стоплящо
Коментари Харесай

Най-лесният и бърз ябълков сладкиш, приготвя се само за 10 минути

В есенно-зимния сезон ароматът на ябълки и канела основава стоплящо душата чувство за уют. И няма доста на какво друго да ни подсети, с изключение на на преди малко изпечен луксозен домакински сладкиш.
Прочетете още
Добрата вест е, че с цел да си приготвим подобен, не е нужно да се суетим дълго време в кухнята. Нито да пазарим куп артикули. Трябва да признаем, че лесните и бързи предписания са ни обичани и идната е тъкмо такава.

Освен това крайният резултат несъмнено не разочарова - получава се великолепен ябълков тарт - благоуханен, маслен и със закачлива " глазура ". Ето по какъв начин да си го приготвим по рецептата на Delish.

Необходими съставки:
4 сладки ябълки - обелени, почистени и нарязани на тънки полумесеци1/2 ч. захарсокът от 1/2 лимонщипка индийско орехче60 гр маслобутер тесто1 огромно яйце, леко разбито30 мл ром или коняк
Начин на подготвяне:

Първата ни стъпка е да пуснем фурната да се загрее на 200 градуса и да постелим хартия за печене върху тава.

Междувременно в огромна купа слагаме обелените, почистени и нарязани на фино ябълки, прибавяме захарта, лимоновия сок, щипката индийско орехче и разбъркваме.

След това слагаме бутер тестото в тавата, върху хартията за печене, и го набождаме с вилица, като заобикаляме краищата. Печем го за 15 минути, след това вадим от фурната и подреждаме нарязаните ябълки, като леко ги застъпваме, още веднъж заобикаляйки краищата.

Следващата стъпка е да намажем ябълките от горната страна с малко, а бутер тестото с яйцето. Тогава към този момент десертът е подготвен да влезе още веднъж във фурната, този път за 20 до 25 минути или до момента в който краищата станат златисти.

След като ябълковият тарт е подготвен, по избор можем да го напръскаме с ром или пък коняк, с цел да е в по-френски жанр.

 

 

Източник: lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР