В ЕС се очаква да се произведат 3,6 милиарда дози

...
В ЕС се очаква да се произведат 3,6 милиарда дози
Коментари Харесай

В ЕС ще се произведат 3,6 млрд. дози ваксини срещу COVID-19 през 2022 г.

В Европейски Съюз се чака да се произведат 3,6 милиарда дози ваксини против ковид през 2022 година, оповестиха двама високопоставени европейски представители, представени от Ройтерс.

Съответно се чака да бъдат създадени към 20 милиарда дози, най-много поради увеличените мощности в Китай и Русия.
Европейски Съюз прикани страните членки да ускорят имунизацията
Европейската комисия прикани 27-те страни от Европейски Съюз да координират рестриктивните мерки си за придвижване в подтекста на пандемията и да ускорят камп...

Европа всеобщо залага на бустерни дози, откакто близо 70 % от жителите на съюза са имунизирани с по две дози. В същото време едвам 7 % от популацията на Африка е изцяло ваксинирано, сочат данни на Европейски Съюз.

" В Европейски Съюз ще произведем доста повече ваксини, в сравнение с действително се нуждаем ", съобщи представител на Европейски Съюз на брифинг и добави, че използването на бустерни дози не влиза в спор с дефицита на ваксини по света, защото Европейски Съюз създава повече, в сравнение с се нуждае. През 2021 година в Европейски Съюз са били създадени 3 милиарда дози.

Не се прецизира обаче кои производители по какъв брой ваксини ще пуснат. Най-големите фабрики в Европейски Съюз, произвеждащи ваксини, са тези на Pfizer/BioNTech. С в Европейски Съюз разполагат и Moderna, AstraZeneca и JohnsonJohnson/. Novavax, която скоро ще стартира да доставя ваксини в Европа, също има фабрики в Европа.

До декември Европейски Съюз е дарил 350 милиона дози на страни с ниско имунизационно покритие, по-голямата част от тях по линия на световната самодейност COVAX. Едва 120 милиона от тях обаче действително са били доставени заради регулаторни и инфраструктурни спънки.
Експерт: Да се забрани износът на О2 от България. Няма да има за лечебните заведения
" Ако наклонността в този момент върви нагоре и продължат да се усилват пациентите в лечебните заведения у нас, идната седмица няма да има О2....

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР