В ЕС се наблюдават посегателства в интернет, свързани с пандемията

...
В ЕС се наблюдават посегателства в интернет, свързани с пандемията
Коментари Харесай

Борел: В ЕС се наблюдават посегателства в интернет, свързани с пандемията

В Европейски Съюз се следят похищения в интернет, свързани с пандемията от COVID-19, против европейски организации и техни задгранични представителства. Това се показва в изказване на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Европейски Съюз регистрира сходни злонамерени действия, ориентирани в това число към опазването на здравето. От началото на пандемията са били открити акции за разпространяване на фишинг (подмамващи имейли) и злотворен програмен продукт (т.нар. компютърни вируси), блокиране на уеб сайтове (DDoS), някои от които засягат уреди от значително значение за секване разпространяването на заболяването, прибавя той.

Всяко сходно деяние е недопустимо. Всички причинители би трябвало неотложно да прекратят тези безотговорни дейности, застрашаващи живота на хората, декларира Борел, представен от Българска телеграфна агенция.

Той добавя, че Европейски Съюз ще противодейства с повишение на съдействието на техническо, правосъдно и дипломатическо ниво. Европейски Съюз приканва страните по света да открият и преследват причинителите на такива дейности на своя територия. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР