В ЕС обсъждат по-строги правила за медицинска безопасност на субстанциите

...
В ЕС обсъждат по-строги правила за медицинска безопасност на субстанциите
Коментари Харесай

ЕК засилва правилата за безопасност при даряване и получаване на кръв, тъкани, клетки, кърма и микрофлора

В Европейски Съюз разискват по-строги правила за здравна сигурност на субстанциите от човешки генезис, оповестиха от Еврокомисията.

Предложенията са за повече сигурност и качество на субстанциите от човешки генезис. Това е следващата стъпка към построяването на постоянен Европейски здравен съюз, пишат от Европейска комисия.

С това предложение жителите ще се усещат по-спокойни при даряването или приемането на жизненоважни вещества от човешки генезис (СЧП): от кръв до тъкани и кафези, а по този начин също и кърма или микрофлора. По-конкретно новият правилник ще има за цел облекчено трансгранично напредване на тези жизненоважни здравни артикули. С него се укрепва солидарността сред структурите в региона на публичното здраве. Сред останалите цели са обезпечаването на способността на бранша да се оправя с предлагането на вещества от жизненоважно значение и насърчаването на нововъведенията с идентични високи стандарти за качество и сигурност за всички жители, които подаряват или се лекуват с такива вещества.
 Около 1 000 лева се търгувала цената за литър кръв
Около 1 000 лева се търгувала цената за литър кръв

7 души са подведени под наказателна отговорност за търговията с кръв

Лечението с потребление на вещества от човешки генезис има висока стойност . Благодарение на тях всяка година се обезпечават огромен брой животоспасяващи и животоподдържащи лечения, се споделя в известието на Европейска комисия.

Предложението включва редица нови ограничения, които запълват някои пропуски и са създадени в поддръжка на действието на този значим бранш. Освен това предлагането има за цел да даде отговор на опасенията по отношение на дефицита на доставки, на какъвто бяхме очевидци по време на пандемията от COVID-19.
 Заловиха дилъри на кръв, правили активността си към столична болница Обновена
Заловиха дилъри на кръв, правили активността си към столична болница

Специализирана прокуратура образува досъдебно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР