В ЕС е внесено предложение за забрана на издаването на

...
В ЕС е внесено предложение за забрана на издаването на
Коментари Харесай

Въпросът за отказа за издаване на шенгенски визи за руснаци влезе за обсъждане в ЕС -

В Европейски Съюз е импортирано предложение за възбрана на издаването на шенгенски визи на руснаци, разгласи представителят на немското държавно управление Щефен Хебестрайт.

Той изясни, че планът е бил показан на Европейски Съюз от няколко страни и по този начин е бил включен в дневния ред. От думите му стана ясно, че Европейски Съюз разисква наличието на седмия пакет от наказания против Русия, в това число въпроса за преустановяване на издаването на шенгенски визи.

" Сега немското държавно управление ще би трябвало да организира полемики по него сред членовете на кабинета и в границите на Европейски Съюз. Тези разисквания не са завършили, тъй че не мога да оповестя за междинните резултати ", съобщи Хебейстрайт, представен от ТАСС.

По-рано през днешния ден шведският министър по въпросите на интеграцията и миграцията Андерс Игман заяви за опцията да се приключи издаването на шенгенски визи за руснаци. Според Игман националното решение за заледяване на визите зависи от развиването на полемиката в границите на съюза.

Вчера министър председателят на Естонияпризова да се спре издаването на туристически визи за руснаци, като тя бе подкрепена от министър-председателя на Финландия Сана Марин.

След това Европейската комисия изясни, че към този момент не става дума за цялостна възбрана за издаване на визи на руснаци и макар че страните от Европейски Съюз могат да понижат или да спрат издаването на дълготрайни визи и позволения за престояване по своя самодейност, постоянно ще останат категории хора, на които би трябвало да се издават визи.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР