В Ерфурт от вчера се празнува единството - в продължение

...
В Ерфурт от вчера се празнува единството - в продължение
Коментари Харесай

Билд: Стряскащи мнения за обединението на Германия – повечето не го намират за успех

В Ерфурт от през вчерашния ден се чества единството - в продължение на три дни. В столицата на Тюрингия се чакат 120 000 гости. Най-важният миг е Денят на немското единение в понеделник. Там ще участва и федералният президент Франк-Валтер Щайнмайер, написа в. " Билд ".
Още по темата
На доста германци не им се чества, поради рекордната инфлация 10% и енергийната рецесия. Особено в източната част на страната демонстрациите в понеделник още веднъж са доста известни, а " Алтернатива за Германия " се издига в социологическите изследвания (според " Билд ам Зонтаг " в неделя: 15 процента).

Особено шокиращо е, че болшинството от германците не считат немското единение за триумф, написа в. " Билд ".

Според изследване на INSA за " Билд ам Зонтаг " (1004 души, интервюирани в петък) 47% от западногерманците и цели 56% от източногерманците настояват това. Само 44% на Запад и 33% на Изток считат обединяването за триумф 32 години по-късно.

Изданието цитира и други резултати, които би трябвало да накарат немските политици да се замислят:

70 % считат, че сега нещата в Германия не са обективни. Само 22% считат, че обстановката е обективна. На изток на това мнение са даже 77% (за обективна обстановката намират единствено 17%).

69% са недоволни от работата на федералното държавно управление, а на Изток - даже 74%. Само 23% са удовлетворени от светофарната коалиция (19% в източната част на страната).

Това, че положението на демокрацията се е влошило през последните пет години, настояват 59% (63% на изток).

Мненията се разграничават изключително във връзка с политиката за Украйна и Русия:

Мнозинство от 51% от източногерманците считат, че немската поддръжка за Украйна е прекомерно необятна. На Запад това са единствено 38%.

35 % от източногерманците (26 % на Запад) считат, че глобите против Русия са несъразмерни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР