В ерата на смартфоните сигурността и поверителността на личните данни

...
В ерата на смартфоните сигурността и поверителността на личните данни
Коментари Харесай

Илон Мъск, WhatsApp, новото емоджи и защо шефът на Tesla нападна приложението на Facebook

В ерата на смарт телефоните сигурността и поверителността на персоналните данни е мираж даже за най-богатите, авторитетните и осведомените с технологиите персони, както стана ясно от неотдавна разразилия се скандал сред Джеф Безос и принца на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

От щаба на Безос разкриха, че хора на Салман са съумели да обхванат много елементарно в телефона на шефа на Amazon, като " малката врата " е била в приложението WhatsApp, благосъстоятелност на Фейсбук.

Дали поради абсурда с Безос или подбуден от лични възгледи и информация Илон Мъск също нападна WhatsApp, като заяви в Twitter, че новото емоджи на мрежата идва с " безвъзмезден телефонен хак ".

Не е излиза наяве дали новото емоджи във формата на ръка на робот по неведоми за нас пътища съставлява цепнатина в отбраните на WhatsApp, или изказването е просто импровизиран ритник от Мъск за по този начин или другояче компрометираната обществена платформа.

Въпреки че звучи необикновено, по никакъв метод не изключваме опцията на пръв взор безобидното емоджи да има свойствата на хакерски инструмент.

Припомняме, че пробивът в телефона на Безос се е случил посредством изпратено към него видео от няколко мегабайта, също толкоз неподозрително, колкото е емоджито, което милиардерът даже не е отворил. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР