В ерата на open space офисите, в които десетки бюра

...
В ерата на open space офисите, в които десетки бюра
Коментари Харесай

Panasonic създаде конски капаци за хора

В ерата на " open space " офисите, в които десетки бюра са подредени в едно голямо помещение и всеки се пробва някак да се оправи с шума, разсейващите сътрудници и напрежението, който това основава, Panasonic се обръща към една остаряла концепция, потвърдила своята успеваемост при... конете.

Точно по този начин - става въпрос за устройство, което по тип и функционалност мощно прилича конските наочници, които лимитират периферното зрение на животното, с цел да не се плаши, когато е впрегнато в каруцата. Или с други думи - когато е на работа.

 Снимка 384557

Устройството е наречено Wear Space и е оборудвано със слушалки, които блокират страничните шумове и звуци.

Все още тече краудфъндинг акция по набиране на средства за излизане на продукта на пазара. Крайният период за присъединяване в акцията е 11 декември. Към момента са събрани 57% от нужната сума.



Има от ден на ден доказателства, че офисите без стени утежняват работоспособността и покачват напрежението на чиновниците. И може би, когато това бъде осъзнато, ще се върнем към старомодните обособени стаи със стени, с цел да не се трансформираме принудително в... коне с капаци.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР