В ерата на глобализацията целият свят следва едни и същи

...
В ерата на глобализацията целият свят следва едни и същи
Коментари Харесай

Зимните визии, които са популярни в Европа, но не и у нас СНИМКИ

В ерата на глобализацията целият свят следва едни и същи фешън трендове, а известни марки продават сбирките си на всички континенти. Въпреки това желанията за облекло измежду другите нации към момента се разграничават, а главните аргументи за това са особеностите на климата и ехото на старите обичаи.

Следователно някои детайли от дрешника, които са станали известни в някои страни, въобще не се носят в други и назад.

1. Палто от естествена кожа



През последните години естествените кожени палта се трансфораха в антитенденция в доста страни. Хората се отнасят съществено към опазването на природата и избират връхни облекла от изкуствени материали, а в някои европейски страни даже ще забранят продажбата на кожени произведения.

2. Шал-яка



У нас шалът-яка не излиза от мода от няколко години. В студено време този аксесоар надеждно пази шията и ушите, а при по-топло време се носи като елементарен шал. В Европа такива аксесоари се носят единствено напролет и есента, а през зимата отстъпват място на дългите обемни шалове.

3. Ботуши с високи токчета



Ботуши над коляното с висок ток постоянно могат да бъдат открити в бутиците на известни дизайнери, само че те на практика не се носят в чужбина. Жителите на Европа ценят удобството, тъй че за всекидневно носене избират ботуши или боти с равна подметка и се отнасят с огромно внимание към ботушите над коляното.

4. Пухено яке с щампа



Преди няколко години пухените якета с скотски щампи бяха толкоз известни в чужбина, че даже известните персони ги носеха. Сега те губят своята новост. Стилистите оферират да се обърне внимание на изкуствените кожени палта с леопардови щампи, а европейските дами избират елементарни пухени якета с разнообразни цветове като ежедневни варианти и ги украсяват с аксесоари.

5. Ръкавици с един пръст



Този продукт от зимния дрешник може да бъде закупен както на коледни базари, по този начин и в магазините. Майсторите плетат ръкавици в разнообразни цветове или ги шият от естествена кожа, а стилните дами обичат този аксесоар, тъй като идеално затопля ръцете в студено време. Освен това доста хора свързват тези ръкавици със зимния комфорт. На Запад ръкавиците с един пръст се носят единствено в доста студени райони, а в страни с релативно топла зима се избират елементарни ръкавици.

6. Ботуши Ugg с декоративни детайли



У нас те се считат за топли и комфортни зимни обувки. В устрема си да наподобяват женствени, доста девойки избират модели, украсени с кристали, пайети, бродерия или четина. В Европа ботушите ugg от дълго време имат неприятна репутацията, тъй като се счита, че предизвикват плоскостъпие, само че в този момент тези меки и комфортни обувки още веднъж са на мода. Чуждестранните звезди избират сбити модели в естествени цветове без фон.

7. Кожен елек



В Европа елеците от кожа от дълго време са излезли от мода. И не става дума единствено за етическото отношение към животните: този вид въобще не затопля в студа и образно прибавя непотребни килограми. У нас любовта към тази дреха се изяснява с обстоятелството, че тя акцентира статута, само че е по-евтина от коженото палто. На запад се носят единствено спортни топли жилетки, които са доста комфортни за зимен туризъм.

8. Комплект шапка, шал и ръкавици



Много дами имат вяра, че набор от аксесоари прави облика приключен и съразмерен, тъй че те носят по едно и също време 2-3 аксесоара, направени от еднакъв материал. В Европа се цени леката немарливост във визията, тъй че девойките носят шапка, шал и ръкавици с разнообразни цветове и текстури, само че тъй че всички аксесоари да се комбинират както между тях, по този начин и с връхните облекла.

9. Ушанка



Тази шапка постоянно се появява в есенно-зимните сбирки на известни фешън къщи. Но в чужбина единствено холивудски звезди и фешън блогъри носят ушанки, до момента в който елементарните девойки избират класическите шапки. Такава шапка съвършено защищава от студените ветрове, тъй че в този момент, когато главната наклонност е грижата за себе си и здравето, ушанките още веднъж са на мода.

10. Пухено яке с ластик на талията



Жените в Европа избират спортни модели пухени якета – права кройка или овърсайз. У нас доста дами към момента носят вталени модели с разтеглив колан, неясно напомнящи рокли.

От какво се ръководите при избора на зимни облекла? Важно ли е за вас постоянно да сте в крайник с модата?

Източник: Поничка
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР