В епохата на високите технологии, изкуствения интелект и спътниците често

...
В епохата на високите технологии, изкуствения интелект и спътниците често
Коментари Харесай

Новата технология спомогна на Япония да открие нови 7000 острова

В епохата на високите технологии, изкуствения разсъдък и спътниците постоянно ни се коства, че към този момент няма какво да открием на Земята. Дните, когато странник можеше да прекоси моретата и да се натъкне на цялостен нов континент, който в никакъв случай не е виждал, може би от дълго време са отминали, само че неотдавнашното изобретение на Япония демонстрира, че в действителност има повече неща за разкриване, в сравнение с сме си мислили.

Японската работа за геопространствена информация неотдавна разкри обновена карта на страната, която демонстрира 7000 нови острова, добавени към района. Това усилва броя на островите, с които разполага Япония, от 6852 на 14 125.

И по какъв начин тъкмо не са видяни до момента хиляди и хиляди острови? Е, по-лесно е, в сравнение с си мислите.

Последното картографиране на страната е осъществено от японската брегова защита през 1987 година Тогава те вземат решение да не включват в картата всички острови, които не са над 100 метра. Освен това употребяваната от тях технология не е била доста добра в разграничаването на групи от дребни острови от огромни независими острови, което е довело до това, че хиляди острови не са били публично регистрирани. В допълнение към тях през годините са се появили още доста острови в резултат на вулканичната активност в района.

В модифицираната карта е употребявано определението на Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право за това какво се смята за остров. В Конвенцията се показва, че островът е „ естествено формирана суша, заобиколена от вода, която е над водата при прилив “. Това значи, че отхвърлените преди този момент огромни пясъчни плитчини в този момент също се смятат за острови. Дали ще можете да посетите неотдавна откритите острови, следва да разберем.

Новината за островите идва в миг, когато напрежението сред Япония и Китай продължава да нараства поради суверенитета на група необитаеми острови в Източнокитайско море.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР