В експозицията взимат участие проф. Станислав Памукчиев, проф. Валентин Старчев,

...
В експозицията взимат участие проф. Станислав Памукчиев, проф. Валентин Старчев,
Коментари Харесай

Коледна приказка в Галерия „Финес“

В експозицията взимат присъединяване проф. Станислав Памукчиев, проф. Валентин Старчев, проф. Любомир Каралеев, проф. Десислава Минчева, Греди Асса, Андрей Янев, Дарина Янева, Николай Янакиев, Евгени Йонов, Долорес Дилова, Димитър Войнов-син и доста други.

„ Изобщо една голяма група от създатели. Така, както се опълчват и разграничават, всеки със своя жанр на работа, в това време се сплотяват в една доста красива и пъстра галерия, която е ситуирана в салоните на изложба „ Финес “, означи Мариела Табакова.

В коледната галерия са показани над 70 произведения - живопис, графика, статуя. Ценителите на изкуството имат опцията да се потопят в същинска празнична приказност от цветове, стилове и креативен похвати.

„ Могат да се видят както масла, по този начин и едни по-специфични техники. Проф. Десислава Минчева е употребила една неповторима техника, която съчетава пастел и акрил. Произведенията на проф. Станислав Памукчиев са извънредно забавни. Можем да забележим пластика на проф. Старчев, както и прелестни пластики на Андрей Москов, едни луксозни маслени картини на Греди Асса. Дарина Янева се изявява за първи път с едни цветни масла, които са нещо ново в нейното творчество. Андрей Янев също се показва с една напълно нова линия в своето творчество – много по-ярка и органична, още веднъж масла. Уникално красиви са голите тела на Димитър Войнов. Могат да бъдат забелязани и едни невероятни коне на проф. Каралеев. Освен това представяме доста хубава графика на проф. Десислава Христова, на Иван Нинов. В изложбата участват и шест млади създатели, които в този момент прохождат, само че към този момент са спечелили доста юношески състезания, много надарени младежи. Те също се изявяват с масла, има и керамика на Мартин Трифонов. И това не е всичко! Показваме авторски шалове на Албена Щениовска-Еглофф, които са доста красиви, местетски, направени от коприна, тафта, дантела. Спомняме си и за огромния Никола Манев с негови характерни творби. Една доста разнообразна експозиция, в която безусловно има всичко – графика, живопис, статуя, приложни изкуства, мода, всичко, което може да заинтригува ценителите на изкуството “, разкри Мариела Табакова.

През всички тези години Галерия „ Финес “ се е стремяла да бъде културно средище, което събира на едно място разнообразни типове изкуство. По традиция непроменяемо място в коледните изложения, които провежда Мариела Табакова има и музиката.

„ Това се опитваме да вършим през годините, да съчетаваме всички типове изкуства. Затова нормално поканвам и гости-музиканти. За страдание в този момент поради ограниченията против COVID-19 нямахме опция да създадем чак такова грандиозно събитие. Но все пак на вернисажа пристигнаха доста хора, усещаше се настроението във въздуха, всички бяха щастливи, както създателите, по този начин и гостите. Беше един празник за всички ни. Беше прелестно да се забележим преди Коледа и Нова година, да изпием по чаша вино и да се потопим в атмосферата на изкуството. За огромна наслада участваха и ценители, които към този момент закупиха картини. Очакваме още повече колекционери и фенове на изкуството да се допрян до тази прелестна галерия. Всички, които желаят да зарадват своите близки със стойностно произведение на изкуството за празниците, дано да заповядат, тъй като изборът в действителност е доста богат “, съобщи още Мариела Табакова, която насочи и своето празнично благопожелание към всички българи:

„ На първо място би трябвало да си пожелаем здраве. В тези времена осъзнахме всички какъв брой скъпо е здравето, какъв брой нежно може да бъде то и какъв брой бързо може да се изгуби. Така че, искам на всички здраве! Дай Боже през идната година да се отърсим от тази пандемия, да остане зад тила ни! И оттова насетне да можем да се обърнем още веднъж към духовното, като търсим въпреки всичко своите обичаи, своите корени. Да се обърнем към богатата просвета на българина, тъй като считам, че фактически времената са тежки, комплицирани, само че все пак човек в никакъв случай не трябва да губи връзката с духовното, с богатата българска просвета и изкуство, които притежаваме и с които би трябвало да се гордеем в целия свят “.

Ако и вие желаете да се заредите с коледно въодушевление, положителни страсти и доста светлина, не пропускайте Сборната коледна галерия на Галерия „ Финес “. Тя може да бъде забелязана до 10 януари 2022 година.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР