В екипа, работил за историческия полет на частната ракета на

...
В екипа, работил за историческия полет на частната ракета на
Коментари Харесай

Двама българи са в екипа, извел частната ракета на „Спейс екс“ в Космоса

В екипа, работил за историческия полет на частната ракета на „ Спейс екс “ в Космоса, има двама българи – Кико Дончев и Орлин Велев.
Исторически миг: Частна ракета с хора на борда излетя към Космоса „ Спейс Екс “ и НАСА с първи пилотиран полет към МКС от Съединени американски щати от близо десетилетие
Кико Дончев е шеф по наземните интервенции при подготовката за изстрелване на капсулата " Крю Дракон ", която сега лети с двама астронавти, с цел да се скачи с Международната галактическа станция (МКС).

Той работи от 10 години за компанията на Илън Мъск. Завършил е Университета в Мичиган.



Орлин Велев е част от екипа, отговарящ за структурната непоклатимост на корабите на „ Спейс екс “. Той е част от компанията от 3 години. Учил е в университета „ Джорджия Тех “ със компетентност „ Машинно инженерство “. След завършването прави докторантура по компютърни науки в „ Джорджия Тех “.

Макар и с няколко дни забавяне, откакто на 27 май изстрелването беше анулирано поради неприятното време, галактическият транспортен съд „ Крю Дракон “ на „ Спейс Екс “ на Илон Мъск потегли нощес към Международната галактическа станция с астронавтите Дъглас Хърли и Робърт Бенкен.

Часът на изстрелването на „ Дракон “, който беше инсталиран върху ракета-носител „ Фалкън “, беше тъкмо избран, с цел да може американците сполучливо да се скачат с МКС, която минава над Земята с 27 000 км/ч.
Първата пилотирана задача на НАСА от 9 години насам сполучливо излетя от галактическия център „ Кенеди “ във Флорида.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР