В екипа на ГЕРБ-СДС участваха Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница

...
В екипа на ГЕРБ-СДС участваха Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС на консултации при Радев. Той говори за призрака на пре...

В екипа на ГЕРБ-СДС участваха Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян.

 

“Публичната връзка на партиите в обединението в последно време съживи призрака на предварителните парламентарни избори, макар че измененията в Министерския съвет бяха авансово планувани още преди 9 месеца ”, сподели Радев.

“Важен въпрос са комплицираните връзки сред сътрудниците в обединението и смятате ли, че в обозримо бъдеще ще бъдат преодолени всички несъгласия ”, зададе като въпроси към ГЕРБ-СДС Радев.

“Как оценявате темповете с вашите сътрудници и подготвени ли сте за връчването на мандата или имате потребност от още време ”, пита още той.

Радев заприказва и за неуспех на договарянията за ротацията и попита ГЕРБ-СДС имат ли и други варианти, в случай че в действителност претърпят крах. “Търсене на друго парламентарно болшинство, търсене на други сътрудници или присъединяване в ръководство с различен мандат ”, пита той.

“За мен е доста значимо да има разговор, да се споделят положителните, да се споделят и сериозните неща. За нас е значимо да не губим взор - ползата на страната. Имаме потребност от непоклатимост и успокоение, само че на кардинална основа ”, сподели вицепремиерът Мария Габриел.

“За ГЕРБ-СДС е извънредно значимо разговорът да разреши да се откроят общите неща, само че и да се реализира ясно единодушие по какъв начин се преодоляват разликите ”, сподели още тя и акцентира нуждата от “споделена отговорност ”.

 

сред участниците в ръководството продължиха 11 часа. Преди това диалози имаше и, като и двата дни участниците в договарянията също резервираха безмълвие.

за цялостен управнически мандат, " Продължаваме промяната - Демократична България " за още девет месеца ръководство след ротацията.

 

В сходство с член 99, алинея 1 от Конституцията Радев е задължен да организира съвещания с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание. ПРипомняме, че на министър-председателя акад. Николай Денков бе призната от депутатите на 6 март.

 

А във видеото може да наблюдавате консултациите сред Радев и ГЕРБ-СДС.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР