В екипа на Димитър Бербатов явно са стъписани, след като

...
В екипа на Димитър Бербатов явно са стъписани, след като
Коментари Харесай

Ето това менте се готви за спортен управленец

В екипа на Димитър Бербатов очевидно са стъписани, откакто медиите разкриха, че техен човек е уредникът на кървавия разгром в центъра на София на 16 ноември. Самият Бербатов мълчи от много време, очевидно печелейки време до момента в който стореното от Ивайло Гроздев поотшуми. За сметка на това на сцената излезе перхидроленият „ експерт по спортно право “ без юридическа тапия Георги Градев, който стартира да нападна всички евентуални претенденти за президент на БФС. Без към този миг въобще да е ясно кой ще опита шанса си и кой не.

Очевидно проектът на екипа на Бербатов е да повдигнат успореден претендент в лицето на Градев (нещо, което той към този момент подмятна пред медиите). И по този метод правистът-менте да стане „ момчето за мокри поръчки “, което нападна съперниците, а Бербатов остава чист...Още повече, че източници на NOVSPORT изрично настояват, че Градев продължава да работи в екипа, без значение, че разгласи отдръпването си преди няколко седмици. И тъй като този човек има голямо самочувствие и непрекъснато изяснява какъв „ експерт по спортно право “ е, в този момент ще ви разкажем една история. Тя не е с благополучен край за един футболист, който поради препоръките на Градев не играе футбол към този момент повече от 3 месеца...А също така поражда съществени размишления дали човек, разрешил си сходни дейности и нарушавания на наредбите заслужава да бъде конфигуриран в БФС...

Радослав Апостолов е не неприятен за Втора лига халф и играе в пловдивския Марица. През юли, обаче той взема решение, че желае да смени тима с Дунав (Рс) поради повече пари и превежда в касата на клуба три месечни заплати и афишира, че приключва едностранно трудовия си контракт. Той е посъветван за това от самозванеца Георги Градев. Между Трудовия кодекс и правилниците на ФИФА, УЕФА и БФС, обаче има основни разлики. От Марица отхвърлят да прекратят контракта на Апостолов и връщат парите.

„ Този Градев не за първи път подвежда футболистите, като ги кара да разтрогват договорите си с клубовете съгласно Трудовия кодекс. Трудовото и футболното законодателство на ФИФА, обаче са разнообразни неща. Момчетата остават в илюзия и след това се чудят какво да вършат. В нашя случай БФС на два пъти си свърши съвършено работата и реши вярно, че няма никакви претекстове за преустановяване контракта на Радослав Апостолов с нас. Той и все още е картотекиран в системата на БФС като футболист на Марица “, съобщи за NOVSPORT президентът на втородивизионния пловдивски клуб Христо Христов.

Въпреки неуспеха на начинанието, перхидроленият „ експерт по спортно право “ без юридическа тапия Георги Градев продължава да омайва футболиста. И му подсигурява, че има „ сигурен метод “ да заобиколи разпоредбите и да отиде да изкарва парите си в Дунав. За тази цел Радослав Апостолов подписва контракт с кувейтския отбор Ел Араби, който след няколко дни го...преотстъпва в Русе. В далечната арабска страна по искане на Градев получават краткотрайна „ жълта карта “ от ФИФА, с цел да може контрактът да е законен. Именно тук се крие огромната въпросителна какво употребява правистът-менте с цел да заобиколи разпоредбите. По някакъв метод той съумява (говори се във футболните среди не за първи път) да убеди международната футболна централа да издаде този документ. Дали става дума за илюзия, за „ вътрешен човек “ във ФИФА или нещо друго, може единствено да се гадае...И проверява от медиите, несъмнено. Но при всички случаи има опит да се заобиколят разпоредбите. И то от човек, който претендира да управлява българския футбол...

„ Ако това беше легално и можеше да се практикува с всички играчи, то в международния футбол нямаше да се заплащат прехвърляния сред клубовете. Реал Мадрид щеше да извади да вземем за пример 20 милиона евро за заплатите на Мбапе, който да разгласи в ПСЖ, че приключва едностранно контракта си. И Реал да го вземе, като французинът подпише с някой различен клуб по света и след това бъде „ преотстъпен “, счита президентът на Марица.   

След „ преотстъпването “ на Радослав Апостолов на Дунав, от кувейтския отбор изпращат краткотрайната „ жълта карта “ в БФС и от Международния отдел го одобряват, не подозирайки каква измама се готви...И тук „ схемата “ не сработва и стартира да се разплита, тъй като от Марица, както към този момент стана ясно, не са прекратили двегодишния контракт на футболиста и той има постоянна картотека. Съответно няма по какъв начин да получа такава в Дунав и „ алената лампичка “ в БФС светва.  Следва инспекция в Гранична полиция и се оказва, че в интервала, когато подписва с кувейтския тим и бива преотстъпен в Русе, Радослав Апостолов въобще не е минавал българската граница...

Така цялата преживелица се оказва много съмнителна и се стига до съвещанието на Спортно-техническата комисия на БФС, която на 30 август 2023 година взима следното решение:

“СТК при БФС установи хипотетичен заобикалящ трансфер по смисъла на член 18/а/ от ПДТФ на футболиста Радослав Апостолов, за едностранното преустановяване без причина на контракта му с ПФК Марица 1921 Пд, сключване на професионален контракт с ФК Ел Араби-Кувейт и последващото му преотстъпване във ФК Дунав Русе.
Спира картотекирането му във ФК Дунав Русе поради член 18/а/ от ПДТФ. Сезира Дисциплинарната комисия на ФИФА. Сезира Дисциплинарната комисия при БФС и Комисията по договорна непоклатимост при БФС ”.

Първите мнения на „ експерта по спортно право “ са, че тия от БФС нямат компетентност да вземат решение, той ще занимава ФИФА със случая, решението ще бъде променено и така нататък Той подсигурява на клиента си, че доста скоро той ще може да бъде на терена, несъмнено, с екипа на Дунав.

Световната футболна централа, несъмнено, не се трогва от приказките на Градев и образува съответното дисциплинарно произвеждане, тъй като е сезирана от БФС и изисква всички документи по случая. След което всичко е предадено на Дисциплинарната комисия на ФИФА, която към този момент повече от месец не е постановила решение.

Според експерти по прехвърлянията нещата са доста комплицирани, като футболистът и кувейтският отбор са уязвими за това, че е имало втори контракт, преди да бъде разтрогнат този с Марица. Радослав Апостолов е застрашен да не играе футбол за периода на по-дългия подписан договор (с Марица или Ел Араби), а кувейтският клуб да получи възбрана за картотеки за дълъг интервал от време...

И по този начин, от 30 август до 6 декември един български футболист не може да практикува специалността си, без да има изгледи скоро това да се промени. А в Кувейт евентуално се проклинат за решението да вземат участие в тази измама, наречена „ заобикалящ трансфер “. Нещо, безусловно неразрешено и наказуемо от ФИФА. А за основаната каша към този момент е ясно кой е отговорен...Остава въпросът дали подобен човек въобще заслужава да му се повери какъвто и да е пост в българския футбол...

P.S. Г-н Георги Градев очевидно е мощно нервиран от медийните изявления, разкриващи по какъв начин шахматно съдружие с негово присъединяване е заблудило ФИДЕ, че има поддръжката на международния първенец Веселин Топалов и на умряли към този момент състезатели. Скандалът там е голям и надвишава рамките на България, тъй като се чака да бъде подаден сигнал до способените органи. Но очевидно господин Градев има голямо самочувствие и разгласи в обществените мрежи, че може да стане освен президент на БФС, а даже състезателен министър. И защото е ясно, че той няма поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи остава да бъде повдигнат за този пост единствено от ППДБ. Което на процедура значи, че оттова ни готвят „ перхидролно “, само че по-лошо копие на Руди Гела. Защото държанието и риториката на господин Градев е същата като на някогашния състезателен министър, който в това време е със свален депутатски имунитет и към този момент е клиент на прокуратурата...Може би той е прихванал нещо от него като съпартиец в МЕЧ? Може единствено да гадаем...
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР