В Египет обсъждат начини за излизане от кризата в туристическия

...
В Египет обсъждат начини за излизане от кризата в туристическия
Коментари Харесай

За да съживи туризма, Египет създава нискотарифна авиокомпания

В Египет разискват способи за излизане от рецесията в туристическия бранш. За тази цел египетските министри на туризма и авиацията посетиха Хургада, където организираха редица срещи с локалната туристическа промишленост.

Според локалната федерация на хотелиерите, обстановката е просто сериозна. Например в Марса Алам са затворени повече от 70 хотела; при започване на февруари курортът разполага с 8 хотела, чиято претовареност не надвишава 30%.

Според хотелиерите в Хургада главният фактор за завръщането на туристите е наличният превоз. Поради това беше препоръчано да се разшири географията на полетите на EgyptAir маршрутите до Хургада както в страната, по този начин и в чужбина. По-специално става дума за пускане на директни полети от Александрия, както и постоянни полети на EgyptAir от Германия, Италия и други страни.

Според египетското министерство на гражданската авиация, работата в тази посока към този момент е в ход. По този метод Air Cairo към този момент лети по направления, свързващи градовете на Германия с Хургада и Шарм ел Шейх.

Планирано е през сезон 21/22 да има още по-бюджетен превоз от Европа до курортите в Червено море: EgyptAir основава своя лична нискотарифна самолетна компания. Очаква се нискотарифната самолетна компания да стартира да работи през зимния сезон 21/22 и ще може да се конкурира с задгранични чартърни самолетни компании.

Експерти от туристическата промишленост напомнят, че диалози за основаването на самолетна компания в Египет, профилирана в чартърни транспорти, е имало и преди. Проектът обаче изисква обилни вложения. Сега те наподобява са открити.

Според източници основата на флота на бъдещата египетска нискотарифна самолетна компания, основана на EgyptAir, може да бъде самолети, които заради намаляването на задграничната маршрутна мрежа не се употребяват от основния транспортьор.

Например, това може да е B737-800 (144 места) или по-големият B777-300 (350 места). През последните 1-2 години EgyptAir залага на самолети от семейство Airbus: да вземем за пример A320-NEO лети по маршрута Кайро-Москва-Кайро.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР