В ефира на Здравей, България по Нова тв лидерът на

...
В ефира на Здравей, България по Нова тв лидерът на
Коментари Харесай

Костадинов: Призовавам президента да наложи вето върху хартиената бюлетина

В ефира на „ Здравей, България ” по Нова тв водачът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов прикани президента да наложи несъгласие върху хартиената бюлетина. По думите му смесено гласоподаване ще докара до изборна вакханалия, каквато е имало през 2021 година

Той напомни случай, за който твърди, че касае злоупотреба с изборните бумаги.

„ През 2019 година „ Възраждане ” беше на балотаж на кметските избори във Варна. Тогава успяхме да осигурим покровители единствено в половината секции. Нямахме задоволително хора. В тези 200 секции, в които имахме наблюдаващи, победихме ГЕРБ. В другите, в които нямахме такива, ГЕРБ ни победи в съответствие 2:1 и в последна сметка завоюва балотажа. Когато направихме разбор на изборния резултат, разясних обществено това нещо. Заявих, че вотът се фалшифицира. Коментарът на един от общинските съветници във Варна беше: „ Кьорав карти не играе. Като нямате опция да си докарате покровители, не се оплаквайте, че сме ви откраднали гласовете ”, описа Костадинов.

Според него множеството хора ще гласоподават с машини на идващите избори.

„ Тук желая да направя спогодба, че и с машините стават злоупотреби, просто са по-малко. Когато се броят бюлетини, този развой е децентрализиран. Ако разполагаш с хора по места в секциите, те могат да създадат, каквото си изискат. С машините е друго – там процесът се управлява централно от ръководещите. Неслучайно по тази причина повдигнахме въпроса за ролята на „ Информационно обслужване ”. Операторът е главният провинен да има подозрения в честността, прозрачността и честността на изборния развой ”, посочи водачът на „ Възраждане ”.

Той разяснява и дали е допустимо да има държавно управление.

„ За да се сформира такова с първия мандат, БСП би трябвало да направи коалиция с ГЕРБ. Не е толкоз невероятно, тъй като левицата беше в коалиция с Демократична България, които са духовните наследници на Съюз на демократичните сили ”, добави Костадинов.

Той сподели още, че след отхвърли на президента да свика референдум за въвеждане на еврото, " Възраждане " провеждат митинг по проблема. Той ще се проведе в събота.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР