В ефира на предаването Плюс-Минус по Нова тв омбудсманът Мая

...
В ефира на предаването Плюс-Минус по Нова тв омбудсманът Мая
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова е изключително доволна от ново споразумение, което ще зарадва цяла България

В ефира на предаването " Плюс-Минус " по Нова тв омбудсманът Мая Манолова  разгласи, че е постигнато  съглашение да се постави завършек на производството на храни от една и съща марка, само че с друго наличие, съставки и качество. Според нея тази огромна вест може да зарадва цяла България.

" Огромен триумф за България в борбата против двойния стандарт при храните. Постигнато е съглашение, след извънредно сложни договаряния, потребителският пакет, за който ние настоявахме и беше препоръчан от еврокомисаря Вера Юрова, да бъде дефинитивно признат. Това беше една извънредно унизителна процедура във връзка с жителите, главно от Източна Европа. Това е победа на жителите на Европа против мултинационални компании, които печелеха от тези разлики в качеството ", сподели Манолова, представена от Блиц.

Извървяхме извънредно дълъг път. Практиката да се създават храни с по-лошо качество, само че с един и същи бранд ще бъде оповестена за нелоялна комерсиална процедура и тези компании ще бъдат наказвани с санкции до 4% от техния годишен оборот, което е към 10 млн. евро, което са в действителност драконовски наказания ", разясни тя.

На 16 април, на последната сесия на сегашния Европарламент, ще бъдат дефинитивно гласувани измененията в потребителското право на Европейски Съюз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР