В ефира на Националното радио той подчерта, че се затвърждават

...
В ефира на Националното радио той подчерта, че се затвърждават
Коментари Харесай

Анализатор: Нито Русия, нито Украйна, нито НАТО, нито ЕС искат мир

В ефира на Националното радио той акцентира, че се затвърждават трендовете за нормализирана фронтова линия по цялото продължение на Югоизточна Украйна, за ограничение на съветското нахлуване при неявяване на украинско контранастъпление:

„ Русия се стреми да укрепи контрола в овладените региони. И двете страни ускоряват преследването на инакомислещите, на саботьорите. И двете страни разчитат да реализират на военното поле триумфи, които след това да закрепят в политически проект “.

По думите му е належащо да се стигне до помирение, с цел да се пристъпи към политически разговор в изискванията на прекъснати военни дейности.

„ Териториалните въпроси ще останат за дълго мъчно решими и във боен, и в политически проект “, добави Кючуков.

Анализаторът уточни позитивно нещо, случило се от началото на войната, което е станало действително поради напъните на Организация на обединените нации в съгласуваност с Турция:

„ Единственото значимо двустранно съглашение сред Русия и Украйна от началото на войната е обезпечаване на опцията за експорт на украинско зърно. Всяка от страните подписа идентични по наличие контракти с Организация на обединените нации и с Турция по въпроса. Това беше значим дипломатически пробив. Очевидно идната значима задача е обвързвана със обстановката към Запорожката АЕЦ. Тя е под съветски надзор от началото на войната, а личният състав е украински. Очевидно това е най-спешната и най-кризисната задача. Когато към атомната централа летят снаряди, рискът от случай е огромен “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР