В ефира на Фокус бе обявена новата президентска партия. Това

...
В ефира на Фокус бе обявена новата президентска партия. Това
Коментари Харесай

В ефира на Фокус бе обявена новата президентска партия, готвят се нови проекти в ляво и дясно

В ефира на " Фокус " бе оповестена новата президентска партия. Това стана по време на изявление на сътрудника Цоня Събчева с политолога проф. Александър Маринов. Важно конкретизиране е, че Маринов дълго време беше ръководител на стратегическия съвет към президента, а след това бе назначен за консултант в политическия кабинет на служебния министър председател Гълъб Донев.

Пред медията ни той сподели: " В момента събираме подписи за привикване на референдум за националния празник . Събрани са подписи от 500 000 индивида, което може да послужи и като основа за основаване на бъдеща партия.  Ние се организираме, в това число, с цел да сме сигурни, че този референдум няма да бъде сплескан и допускам, че в околните дни ще учредим едно гражданско съдружие, което по този начин и ще се назовава, което ще си слага сходни задания . Но значимото е, че има такава сила, когато има сила, ще се откри кой да я изрази. Аз считам, че това е един вероятен процес на събитията и не виждам в това нищо неестествено или недопустимо ".

По информация на " Фокус " с изключение на подписи за референдум в страната редом се събират подписи и за партия. Новият план ще носи името " Трети март " и ще се роди публично около референдума. 

В последните месеци около ерозията в участващите в " сглобката " партии стартира да се приказва все по-усилено за нови планове в ляво и дясно . Ето, че левият - към този момент може би е реалност. Можем да допускаме, че главната му цел ще е да събере разочарованието от ляво мислещите гласоподаватели на " Продължаваме промяната " и да ги сплоти в нещо ново.

Загадка обаче остава какво да чакаме от дясната страна и от кое място тъкмо ще пристигна. Дали ще се появи нов воин на политическата сцена или по-скоро ще излезе някой с мнение, правила и чест от към този момент съществуваща партия, който да сътвори мощно обединяване?
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР