В ефира на БТВ се провежда голям политически сблъсък. Знаковите

...
В ефира на БТВ се провежда голям политически сблъсък. Знаковите
Коментари Харесай

Десислава Атанасова и Даниел Лорер в горещ политически сблъсък

В ефира на БТВ се организира огромен политически конфликт. Знаковите лица на партиите, които имат максимален късмет да влзят в 49-то Народно заседание, влизат в открит спор по значимите въпроси, които вълнуват всички българи - инфлация, растеж на цените, икономическа рецесия.

В дебата вземат участие Десислава Атанасова от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Даниел Лорер от " Продължаваме промяната " - " Демократична България " (ПП - ДБ), Петър Чобанов от Движение за права и свободи, Цончо Ганев от " Възраждане " и Георги Свиленски от Българска социалистическа партия, а водещи са Мария Цънцарова и Златимир Йочев.

„ Въпросът с цените и инфлацията боли и той боли за всеки един от нас, който пазари всеки ден. За нас няма никакво подозрение, че инфлацията е пристигнала от другаде, само че това не оказва помощ. Ние дадохме доста ясно да се разбере, че след изборите ще се борим с двата съществени казуса. Защо българинът продължава да е най-беден в Европейски Съюз след 12 години ръководство на ГЕРБ и дълго участие в Европейски Съюз. Второто, с което ще се заемем, е регулация на пазара, чрез работещи регулатори, които би трябвало да са сигурни, че никой не манипулира нито цената на олиото и всички останали картели и монополи с горива и така нататък “, стартира Даниел Лорер.

„ Две години бяха пропуснати и минаха в безвремие, тъй като липсваше водачество, липсваха отговорност и трайни решения. Бих споделила, че последните две години инфлацията беше изпусната, тъй като не бяха обезщетени в точния момент всички търговци и производители с цената на електрическата енергия. Нашата парламентарна група беше тази, която предложи мораториум на електрическата енергия за битови клиенти, тъй като зимата щеше да бъде доста по-трудна. Естествено няма по какъв начин да пропуснем цената на газа, която беше на последния ден на ръководство на ГЕРБ 30 лева При ръководство на Политическа партия 300 лева, а в този момент е 100 лева Това главната причина инфлацията да е толкоз огромна – никакви ограничения в точния момент и липса на съответни решения “, отговори му Десислава Атанасова.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР