В едно от последните проучвания на американски учени се оказа,

...
В едно от последните проучвания на американски учени се оказа,
Коментари Харесай

Само парче от този зеленчук на ден ще ви спаси от хипертония, диабет, подагра и рак

В едно от последните изследвания на американски учени се оказа, че патладжанът съдържа мощен антиоксидант - хлорогенова киселина.
Има удобен резултат върху здравето на сърдечно-съдовата система и черния дроб, а също по този начин може да се употребява за профилактика на захарен диабет, туберкулоза и някои типове рак.
Китайски учени стигнаха до заключението, че антоцианините, извлечени от патладжани, могат да предпазят ДНК от увреждане. Освен това този зарзават може да ви помогне да отслабнете, защото е нискокалоричен, само че засища добре.

Пулп от патладжан
Използва се при атеросклероза, отоци, проблеми в работата на сърдечния мускул и като превантивна мярка за развиване на подагра, защото отстранява добре пикочната киселина от тялото.
Пулпата се употребява като холеретично средство, а също по този начин съвършено почиства кръвоносните съдове от холестеролни отлагания. Благодарение на високото си наличие на фибри, тази част от патладжана оказва помощ за нежно разчистване на червата и попречване на запек.
Инфузия на пулпа от патладжан има жлъчегонно деяние. За да го приготвите, зеленчукът би трябвало да се обели, да се нареже пулпата на кубчета и да се излее една чаша вряща вода.
След това контейнерът би трябвало да бъде оставен на водна баня за 30 минути. Получената примес би трябвало да се филтрира и да се приема по половин чаша 3 пъти дневно преди хранене.

Кора от патладжан
Ако, когато белите патладжан, хвърлите корите в кошчето за отпадък, тогава знайте, че изхвърляте чудесно средство за лекуване на болести на устната празнина.
Кората би трябвало да се изсуши, да се смила на прахуляк и да се употребява като основа за вода за уста.
Прахът се употребява и за лекуване на високо кръвно налягане. За това се приема натрошена кора всеки ден по чаена лъжичка преди хранене.

Пресен сок
С помощта на сок от млад патладжан можете да излекувате екзема, повърхностни язви, да подобрите работата на сърдечния мускул и да изчистите кръвоносните съдове от холестерола.
За да извършите това, би трябвало да приемате 1-2 чаени лъжички сок на ден по време на хранене. Курсът би трябвало да продължи 10 дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР