В едно от най-дългоочакваните музикални събития шведските поп легенди АББА

...
В едно от най-дългоочакваните музикални събития шведските поп легенди АББА
Коментари Харесай

Голямото завръщане на ABBA: Лондон ги очаква за първия им концерт

В едно от най-дългоочакваните музикални събития шведските поп митове АББА се завръщат на концертната сцена на следващия ден в Лондон, само че единствено като аватари в своите 70-те години, блестящи с лъскави костюми, брокат и ботуши на ток.

Въпреки че почитателите ще чуят същинските гласове на квартета, групата няма да бъде на сцената. Посетителите на концерта ще видят " АББА-тарите ", прожектирани като холограми, които ще наподобяват по този начин, както са изглеждали на върха на славата си.

" Вложихме сърцата и душите си в тези аватари и в този момент те ще поемат ръководството ", съобщи 77-годишният член на групата Бьорн Улвеус пред Агенция Франс Прес.

На шоуто " ABBA Voyage " в Лондон почитателите още веднъж ще могат да видят Агнета Фалцког, Бьорн Улвеус, Бени Андершон и Ани-Фрид Лингстад, чиито първи букви образуват името АББА, да извършват шлагери от 70-те и 80-те години на предишния век, както и от последния им албум след завръщането.

Други опити за холограми на концерти са получавали хладни мнения, само че групата се надява, че почитателите ще почувстват, че виждат същинско нещо.

" Това е един от най-смелите планове, които някой е правил в музикалната промишленост в миналото ", споделя Улвеус, който е създател на множеството от най-големите шлагери на групата дружно с Бени Андершон. " Нямам визия по какъв начин ще бъде признато от публиката ", сподели той. " Но мисля, че те ще почувстват прочувствено привличане от аватарите, ще видят аватарите като същински хора. "

Според филмовите откъси аватарите ще се появят в кичозните костюми на групата от 70-те години на предишния век и се чака да наподобяват футуристично.

Шоуто ще се организира седем дни в седмицата до началото на октомври в особено издигнатата за задачата зала ABBA Arena в Източен Лондон. Холограмите са резултат от дълготраен план, създаден в партньорство с компания за специфични резултати, учредена от основателя на " Междузвездни войни " Джордж Лукас. Концертът е записан благодарение на 160 камери в продължение на пет седмици.

АББА изгрява на интернационалната сцена през 1974 година, когато печели песенния конкурс на " Евровизия " с " Waterloo ", подкрепена от потока английски гласове. След това записват поредност от шлагери, измежду които " Gimme! Gimme! Gimme! “, " Dancing Queen " и " The Winner Takes it All ", преди да се разпаднат през 1982 година

В Лондон посетителите на концерта ще могат да се насладят на 90-минутно шоу, в което дузина музиканти онлайн ще поддържат аватарите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР