В едно криптирано текстово съобщение 35-годишният играч твърди, че и

...
В едно криптирано текстово съобщение 35-годишният играч твърди, че и
Коментари Харесай

Бивш играч на Hearts Пол Макдоналд, осъден на затвора за наркотици и операции с мръсни пари

В едно криптирано текстово известие 35-годишният състезател твърди, че и той, и съобвиняемият Крейг Балок, на 30, „ към момента ще получат милион лири след заплащане на сметките ".

Друго известие разкрива, че Макдоналд е обсъждал покупка и продажба на скъпи часовници и закупуване на парцел за £250 000 в Испания.

На съда е казано, че Балок е убедил един човек да позволи нейният дом да се употребява за запазване на огромни суми пари като отчасти заплащане на дълг, който Макдоналд дължеше.

Когато служители на реда претърсиха парцела през април 2020 година, те откриха £444 560, скрити в чанти, пликове и пакети. Общо £146 750 бяха открити във втори парцел.

Изображение: Парите бяха открити от полицията по време на следствието. Снимка: Crown Office

Двамата мъже бяха хванати в капан, откакто детективи декодираха криптираните текстови известия и направиха обиски в домовете им.

И Макдоналд, и Балок бяха наказани във Върховния съд в Глазгоу във вторник, откакто преди този момент пледира се за отговорен за присъединяване в сериозна проведена престъпност.

Балох от Ръдърглен в Южен Ланаркшър беше наказан на седем години и половина затвор.

Сега двамата ще бъдат предмет на заповеди за конфискация според законодателството за облаги от незаконна активност.

Прочетете повече от Sky News:
Обединеното кралство „ няма да се намеси “, с цел да спре стартирането на пилотна стая за приложимост на опиати в Шотландия
Стаи за консумация: Какво е решението на казуса с опиатите в Шотландия?

След правосъдното дело Синейдин Коринс, фискален заместник-прокурор за профилирана работа по проблеми в Кралската работа и Прокурорска фискална работа (COPFS), сподели: „ Тези двама лица бяха виновни за доставката на опиати в голям мащаб.

„ Те се провалиха в опитите си да прикрият парите, които са спечелили от закононарушенията си.

„ Сега те излежават дълги присъди затвор посредством за сполучливо наказателно гонене на COPFS и необятна полицейска интервенция за справяне и разрушение на сериозната проведена престъпност.

„ Надявам се, че тези присъди и присъдата изпращат мощно обръщение към другите, участващи в този тип незаконно държание, и показват способността на полицията и прокурорите да проверяват, приготвят и преследват тежки и проведени закононарушения от този темперамент. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР