В едно горещо утро на август 1978 започва поредният ден

...
В едно горещо утро на август 1978 започва поредният ден
Коментари Харесай

„В сърцето на машината“ и човещината, която вирее дори и на най-тъмните места

В едно горещо утро на август 1978 стартира следващият ден за бригада пандизчии с тежки присъди , чието само многообразие зад решетките е работата в завод в Кремиковци – „ външен работен обект и максимален келепир за всеки пандизчия “, защото „ два работни дни се броят за три излежани “.

Това, което никой от тях не подозира, е, че в този ден една на пръв взор дребна и незначителна преживелица ще провокира човешкото у тях, по едно и също време ще ги раздели и сплоти, с цел да им напомни, че зад грубите лица и тежките присъди към момента се крият хора с очаквания и фантазии.

 В сърцето на машината Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт

В началото човек надали би предположил, че това в действителност е история за любовта – обич към живота, който е окончателно загубен, свободата, която остава недостижима, и околните хора, които са останали единствено бледи сенки в спомените на пандизчиите . „ Една погубена обич “, както я назовава Юлиан Вергов, който влиза в униформата на капитан Векилски.
 „ В сърцето на машината “ зад кадър: актьорите, когато камерата не работи  „ В сърцето на машината “ зад кадър: актьорите, когато камерата не работи  „ В сърцето на машината “ зад кадър: актьорите, когато камерата не работи  „ В сърцето на машината “ зад кадър: актьорите, когато камерата не работи
Идеята за кино лентата се заражда още през 2006 година, само че по думите на режисьора Мартин Макариев и продуцента Александър Пенев е трябвало време, с цел да узрее и историята, и те самите. Всичко стартира, когато бащата на Мартин го среща със собствен другар, някогашен пандизчия, който му споделя за една невероятна преживелица от пандиза, оставила бездънен отпечатък в съзнанието му.

Тогава стартира и да се заформя концепцията, която сценаристът Борислав Захариев съумява да трансформира във въздействащ сюжет , в чиято вътрешност стои тъкмо тази преживелица, в която пандизчиите откриват в една от машините нещо, чието място не е там.

 В сърцето на машината Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт

Истинските компликации обаче се появяват не по време на фотосите, а преди този момент. Цехът, който в началото е бил очакван като локация, се оказва опустошен, снимането стартира по време на пандемията от ковид, а премиерата се отсрочва два пъти още веднъж заради тази причина. Въпреки това всеки един от екипа споделя, че филмът се е трансформирал в нещо извънредно за тях и че са се сближили доста по време на целия развой.

„ Има нещо по-специално, освен за мен, само че и за целия екип, който сътвори този план “, описа пред Александър Сано, който влиза в ролята на Бохеми. „ Никога няма да не помни атмосферата в този извънредно замърсен завод, в който ние работихме. Снимахме през лятото 2020 година и при нагрети железа и бетони, само че чистотата на силата на стотината забъркани, зад и пред кадър, хора, е нещо, което ще запомня за цялостен живот. Имаше тонове магия от киното. “

 В сърцето на машината Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт

„ Човещината и силата на човешкия дух, на които е основан филмът, са най-ценните разменни монети и лайтмотив в всекидневието ни “ , добави Сано.

„ И желая да отбележа, че никой не се ражда неприятен. Поради стичане на някакви условия, човешкият живот се обърква и героите стартират да вършат неща, които не се отнасят към положителното. Но аз самият имам вяра, че човещината вирее на всички места, даже и на най-тъмните места. Този филм е доказателство за това. “

 В сърцето на машината Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт

В лентата вземат участие Александър Сано, Юлиан Вергов, Ивайло Христов, Христо Шопов, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Башар Рахал, Валери Йорданов и Игор Ангелов.

На 16 март се организира церемония премиерата на дълго чаканото заглавие, а от 18 март може да го гледате във всички кина. Повече за кино лентата може да откриете на, и.
 Гала премиерата на „ В сърцето на машината “  Гала премиерата на „ В сърцето на машината “  Гала премиерата на „ В сърцето на машината “  Гала премиерата на „ В сърцето на машината “
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР