В една тежка и сериозна система, като здравеопазването, трудно се

...
В една тежка и сериозна система, като здравеопазването, трудно се
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Категорично има риск от водна криза в Бургас

В една тежка и сериозна система, като опазването на здравето, мъчно се вършат нововъдения. Видя се, че през днешния ден има някои проблеми, само че не би трябвало да се вторачваме в тях. Тази ситема ще помогне доста на хората и аз съм уверен, че проблемите ще бъдат отстранени. Съгласен съм, че страната е дебитор на хората по отношение на електронното ръководство. Каквото е зависело от мен по тематиката, аз съм го приключил. За този сектор отговаряше различен вицепремиер. Попитайте него за какво има такова закъснение с електронното ръководство.

Това сподели в предаването "Още от деня " зам.-председателят на Народното събрание и водач на НФСБ във връзка въведената през днешния ден в употреба система, посредством която персоналните леакри ще издават електронни посоки за безвъзмездни PCR проби.

"Не би трябвало да се заблуждаваме, че България ще е първата страна, която ще получи ваксини против ковид. Нормално е компаниите производители да се извърнат към огромните пазари, а и в България към момента не ясно каква част от обществото ще си сложи ваксина. Аз също се двоумя - въпреки всичко тези ваксини още са в изпитателен период ", сподели още той.

"Бургас безусловно може да остане на изсъхнало. Това, което сподели Емил Димитров, беше импровизиран зов на болежка и терзание. Това беше зов, който никой не чу. Да, ще има водна рецесия и би трябвало да се създадат нужните промени. От 3 месеца ние бием тъпана за тая водна рецесия, която надвисна над Бургас и ненапълно над Варна. Водил съм доста диалози с Николай Нанков, че Министерски съвет би трябвало да одобри отчасти изключително състояние в района и да се подхващат незабавни дейности. Емил Димитров прави същото и не стопира да приказва по тематиката. Трябва него да поканите и той да ви опише доста повече по тематиката, тъй като аз не съм толкоз в кухнята. Пиоставял съм въпроса и пред премиера Борисов, само че той тъкмо тогава се разболя и нямаше по какъв начин да се занимава с тази работа. Ако не се вземат нужните ограничения, рискът за водна рецесия в Бургас остава ", безапелационен бе.

"COVID нанесе тежък удар върху ръководството. В момента в НФСБ няколко депутати са с ковид. Единият бере душа, другият след 34 дни продължава да е с позитивни проби. Аз по тази причина приказвам, че Народното събрание би трябвало да заседава онлайн. В ПГ на "Воля " съвсем всички го изкараха. ГЕРБ всеки ден дават нови инфектирани. Утре отново ще слага на председателски съвет тематиката за онлайн съвещания на Народно събрание ", разкри Симеонов.



"Не улучихме нито на президент, нито на съпротива. Те не стопираха да повторят, че няма подобен вирус. Депутатите на Българска социалистическа партия два месеца най-демостративно се разхождаха без маски. Нито Българска социалистическа партия, нито президентът дават някакви смислени оферти и решения на проблемите, а единствено подлагат на критика. Те желаят да има едно сриване на страната. Нормално е да има проблеми в ръководещата коалиция. Важното е да се реализират задачите, които сме си сложили при започване на нашето ръководство. Аз мисля, че огромна част от нашата управническа стратегия е изпълнена и продължава да се извършва ", приключи водачът на НФСБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР