В една отворена връзка насилието може да е между повече

...
В една отворена връзка насилието може да е между повече
Коментари Харесай

Еднополовите връзки може да останат извън промяната интимна връзка

В една отворена връзка насилието може да е сред повече от две лица. Ако приемем, че няма да има несъгласие, идва сериозният проблем за съда, който ще би трябвало да открива дали има най-малко 60 дни продължителност на връзката, както и дали има фамилиарност. Интимната връзка не е единствено полов контакт, тя е деликатност, близко отношение. Това сподели доцент Наталия Киселова.

" Ако има принуждение при лица от един и същи пол, е допустимо да не бъде обект на новите промени в закона, по тази причина можеше да няма формулировка - интимна връзка сред мъж и жена. За мен беше ненужно понятието " интимна връзка " с всички периоди и условности, тъй като жертвата ще би трябвало да ги потвърждава при случай на принуждение, вместо да се отскубне от насилника ", съобщи Киселова.

" Да се размени термина фактическо общуване с интимна връзка щеше да ограничи предметния обсег на закона, по тази причина стремежът следствие беше да се добави, не да се размени. Вторият проблем е за предоставяне на легална формулировка, която ще докара до прецизно ограничение на термина интимна връзка. Съществено беше изменен смисълът, вложен от вносителите. Не е в сходство с разбирането на Конституцията законопроектите да се разискват и гласоподават на две четения в разнообразни съвещания. Стремежът в границите на един ден да се одобряват измененията не е задоволителен мотив да се наруши конституционно откритото ", разяснява тя в ефира на Нова Нюз. 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР