В една от руските ракети, свалена на 17 ноември над

...
В една от руските ракети, свалена на 17 ноември над
Коментари Харесай

Defense Express: Русия изстреля срещу Украйна ракета с имитатор на "ядрена" бойна глава

В една от съветските ракети, свалена на 17 ноември над Киев, вместо елементарна фугасна бойна глава, е била инсталирана глава, подражател на нуклеарна такава. Това е изрично доказателство, че запасът от крилати ракети в Русия се намира на сериозно ниско равнище. Това заяви военният портал. 
 
Като се базира на свои източници, Defense Express декларира, че свалената крилата ракета е от вида Х-55. " Вместо елементарна бойна част в тази ракета беше подложен блок, който имитира нуклеарна бойна глава. Казано в резюме, за този удар съветските орки са взели най-малко една Х-55 от своя " нуклеарен боеприпас ", махнали са от нея нуклеарната бойна глава и вместо това са поставили празна част, с която са изстреляли ракетата против Украйна ", разяснява изданието. 
 
Defense Express добавя, че Х-55 е руски вид ракета, която е разработвана главно като притежател на нуклеарно оръжие и се доставя главно с тъй наречените " спецБЧ ". Така в руския и съветски боен диалект се назовава нуклеарната бойна глава ". 
 
Конвенционалната и нуклеарната бойна глава се разграничават градивно, декларират специалистите на изданието, заради което в Киев е паднала " празна " ракета. 
 
" Изглежда, че са могли (руснаците, бел. ред.) да откачат " спецБЧ " от Х-55, само че не са могли да заредят стандартна бойна глава. Поради което ракетата Х-55 е изстреляна без заряд ", разясняват от Defense Express. И допълват, че очевидно е бил разпореден да се извърши масиран удар и заради това съветските военни да изстреляли и сходна незаредена ракета. 
 
" Но даже и подобен вид демонстрира, че запасът от крилати ракети на РФ се изчерпва и доближава сериозни равнища. След като са употребявали крилата ракета от " нуклеарния боеприпас ", акцентират създателите от Defense Express.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР