В една от най-странните измами с доставка, за които сме

...
В една от най-странните измами с доставка, за които сме
Коментари Харесай

Куриоз: Мъж поръча iPhone 15 Pro Max - получи, но с Android система

В една от най-странните измами с доставка, за които сме чували в последно време, гражданин на Обединеното кралство е споделил в Reddit меко казано притеснително прекарване при поръчка на iPhone 15 Pro Max през формалния уеб страница на Apple.

Купувачът оповестява, че е получил всички имейли за удостоверение на доставката от Apple и данни за следене от колегата за доставка Dynamic Parcel Distribution (DPD).

След като отваря кутията на хипотетичния флагмански iPhone, купувачът незабавно схваща, че нещо не е наред. Първото нещо, което вижда, е, че на телефона е подложен протектор за екрана, което го кара да се запита дали не му е изпратена върната численост от Apple. Реалността на обстановката обаче почнала да се прояснява лека-полека:

" Следващото нещо, което забелязах, когато го включих, дисплеят не е наред, осветява черната област по метод, който явно не е OLED, а в долната част има " брадичка ", което допуска, че това не е верният телефон ", оповестява той.

След като присъединил телефона, " късметлията " минал през много друг развой на конфигурация. Тогава той открил, че устройството, което му е изпратено публично от Apple, в действителност е подправено.

" Веднага забелязах, че това е устройство с Android. Може и да е убедило някой различен, само че аз разбрах доста бързо (особено когато видях, че в някои случаи се появяват същински Android символи). "

Предварително конфигурираните приложения като TikTok, Фейсбук и YouTube са били следващите доказателства, че упоменатият смарт телефон е подправен.

За благополучие потребителят не е влезнал в системата със своя Apple ID и е избегнал настройването на Apple Wallet на подправеното устройство. Ако го беше направил, неговата персонална и финансова информация най-вероятно щеше да бъде присвоена от основателите на устройството.

Изключително извънредно е някой да получи подправен iPhone, откакто е направил поръчка непосредствено в Apple, написа hicomm.bg. Такива произшествия се случват при покупка от платформи за електронна търговия, само че Apple са известни със сигурните си доставки. Очевидно е, че е имало пропуск в сигурността някъде сред изпращането на телефона от Apple и приемането му от лицето.

Купувачът към този момент е подал недоволство в Apple и компанията е дала обещание, че скоро ще се свърже с него. Излишно е да споделяме, че това е положително увещание за всички нас да отваряме и ревизираме деликатно уеб страниците, от които избираме да закупуваме техника.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР